Ασυνείδητοι τους κάνουν τη ζωή δύσκολη και τη στάθμευση αδύνατη

"Κλέβουν" τους ανάπηρους

Οι θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για αναπήρους καταλαμβάνονται από άτομα χωρίς κοινωνική συνείδηση. Η Αστυνομία μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 25 ευρώ, μόνο σε δημόσιους δρόμους. (Δηλαδή τόσο καιρό που έπιανα και εκατάγγελνα εκείνους που επαρκάραν στες υπεραγορές εν έκαμνα τίποτε;; ΦΑΚ!!)

Είναι ανάπηρη, εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας, στο χώρο στάθμευσης του οποίου υπάρχουν τέσσερις θέσεις για "οχήματα αναπήρων", αλλά συχνά- πυκνά οι αγαπημένοι συνάδελφοί της βάζουν εκεί τα δικά τους αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα η ίδια να βολοδέρνει, ψάχνοντας εναγωνίως να βρει χώρο και για το δικό της. Πού να πάει; Να βγει εκτός του χώρου στάθμευσης και να αναζητήσει κάποια γωνιά στους δρόμους της περιοχής; Κι ύστερα, πώς θα φθάσει στο Υπουργείο; Με το αναπηρικό καροτσάκι; Ένα βάσανο ατέλειωτο αντιμετωπίζει η κοπέλα. Κι αν κάποτε διαμαρτυρηθεί, εισπράττει όχι και τόσο κομψά λόγια από κάποιους.

Και άλλοι
Το βάσανο της κοπελιάς αποκάλυψε χθες στη συνεδρία της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής, ο πρόεδρός της, Ζαχαρίας Κουλίας. Όπως, όμως, φάνηκε κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει αυτή την οδυνηρή κατάσταση αποκλεισμού και ομηρίας. Αποκαλύφθηκε σε κλίμακα υπερθετικού βαθμού το μεγαλείο της αναισθησίας του κράτους, της κοινωνίας του καθενός μας χωριστά. (NO KIDDING!)

Μόνο δημοσίως
Μόνο αν ένας παρκάρει σε χώρο στάθμευσης για αναπήρους, ο οποίος βρίσκεται σε δημόσιο δρόμο, τότε και μόνο είναι δυνατό να τιμωρηθεί. Και ποια είναι η ποινή; Εξώδικο πρόστιμο 15 λιρών ή 25 ευρώ. Έτσι, "πολλοί αδιαφορούν λόγω του χαμηλού προστίμου και με πάσα ευκολία επαναλαμβάνουν την παρανομία τους", λέχθηκε κατά τη συζήτηση από ανάπηρους και παραπληγικούς. Ζήτησαν όπως τα πρόστιμα αυξηθούν και γίνουν 85 ευρώ. (Μα μόνο;)

Αναισθησία
Υπάρχουν, όμως, και τα χειρότερα. Όταν οι χώροι στάθμευσης για αναπήρους που καταλαμβάνονται από μη αναπήρους, βρίσκονται στα δημόσια κτίρια, στους χώρους στάθμευσης των ημικρατικών οργανισμών, στα λιμάνια, σε άλλους δημόσιους χώρους, οίδε υπεραγορές, ο παρανόμως καταλαμβάνων τον χώρο ουδέν υφίσταται. Ο λόγος είναι ότι η Αστυνομία δεν έχει εξουσία, λόγω, όπως λέχθηκε, απουσίας σχετικής νομοθεσίας, για να παρεμβαίνει στους πιο πάνω χώρους. Και επειδή η αναισθησία στις ημέρες μας υπερχειλίζει, οι ανάπηροι δεινοπαθούν.

Νομοσχέδιο
Τελικά, η Επιτροπή εισηγήθηκε στη λειτουργό του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, Κλέλια Πετρίδου (χρησιμοποιεί και η ίδια καροτσάκι) να ετοιμάσει το Υπουργείο της νομοσχέδιο, το οποίο να παραχωρεί εξουσία στην Αστυνομία να αρπάζει με γερανό τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν σε χώρους για αναπήρους, να τα μεταφέρει αλλού και οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν τα έξοδα μετακίνησης και φύλαξης πριν η Αστυνομία τους τα αποδώσει. (Θέλω πολλά να το δω τούτο!)

Απόσυρση 13.500 ΙΧ
Στις 7.077 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι αιτήσεις πολιτών για την απόσυρση ή και αντικατάσταση παλαιών μηχανοκινήτων οχημάτων, στο πλαίσιο του τρίτου σχεδίου απόσυρσης-αντικατάστασης παλαιών οχημάτων, που λήγει στις 3 Απριλίου, ανέφερε ο διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Σωτήρης Κολέττας. Σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εργασιών της Βουλής, ο κ. Κολέττας είπε ότι τα προηγούμενα δύο σχέδια απόσυρσης και αντικατάστασης παλαιών οχημάτων κρίθηκαν ως πάρα πολύ πετυχημένα.
"Συνολικά έχουν εγκριθεί για απόσυρση 13,500 αυτοκίνητα, με συνολικό κόστος για την Κυβέρνηση 11,5 περίπου εκ. ευρώ. Αξιολογώντας τα δύο πρώτα σχέδια και το σημερινό, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να τα αναθεωρήσουμε σε σχέση με τη μείωση της ηλικίας και της κατηγορίας των οχημάτων που θα δικαιούνται να αποσυρθούν", σημείωσε.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Κωδικός άρθρου: 858379

ΠΟΛΙΤΗΣ - 11/03/2009, Σελίδα: 43

Που τη στιγμή που έχω φίλο ανάπηρο και δεν παρκάρει σε χώρο για ανάπηρους γιατί "μπορεί να χρειαστεί να παρκάρει κάποιος που έχει παραπάνω ανάγκη", ΑΡΝΟΥΜΑΙ να δεχτώ τη γαουροσύνη του Κυπραίου να παρκάρει το μισό οικόπεδο που οδηγεί μες στην πόλη στες εν λόγω θέσεις.

Αγαπητέ αναγνώστη,

Τύπωσε κι εσύ φυλλάδια από τους streetpanthers και βάλε τα στον ανεμοθώρακα του ΓΑΡΟΥ (συγγνώμη στα συμπαθέστατα τετράποδα) που επάρκαρε σε χώρο στάθμευσης για ανάπηρους (πήγαινε στα "έντυπα" και κάμε scroll down για να βρεις το σχετικό έντυπο).

Έχε λίγα πρόχειρα στο ταμπλώ του αυτοκινήτου, στη τσάντα σου, στο βαλιτσάκι του ποδηλάτου σου.


Και πάνω απ' όλα θυμίσου,


Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Μια ευγενική χορηγία του ΣΙΚ (Συλλόγου για το Ίσιωμα του Κόσμου).

(Speaking of which, Sike εγώ τι ρόλο θα βαρώ στο ΣΙΚ;)

Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες , , edit post
18 Responses
  1. Unknown Says:

    Αποτεθείτε στον Φιρφιρή να σου τους κανονίσει θκυο ππαλιές


  2. Sike Says:

    ΛΕΝΗ ΕΜΠΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ (από Ιδρυτής και Μέγας Ευεργέτης) ΤΖΙ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΓΕΡΑΝΟΣ!!!


  3. Ανώνυμος Says:

    NA eisai sigouri pws tha tipwsw filadia apo tous agapitous streetpanthers, gia tous diaforous "GAROUS".
    akoma an einai dinaton tha ta tiposw se autokolita
    'poutzina pou amana ta kolliseis pasto tziami tou car en ksikolloun me tipote', elpizontas etsi ama vasanistoun na to ksekollisoun na men ksanaparkaroun se xoro anapirwn ampa kai reksei o pellos me ta autokollita 'egw diladi'....


  4. Πως γίνουμαι μέλος του ΣΙΚ??


  5. frou-frou Says:

    εν τέλεια γάροι τούτοι μάνα μου... ότι τζαι να τους κάμουν εν λία... δλδ εάν περπατήσουν δκύο μέτρα ένα πέσει ο κώλος τους.... νομίζω να κάμουμε ειδική ομάδα, να γυρίζουμε τη νύχτα και να σύρνουμε φουσκούες με μπογιά πάνω στα αυτοκίνητα τους...
    :P


  6. Ανώνυμος Says:

    a 8elo je go na gino melos sto SIK!

    pottteee mou en eparkara se xoro anapiron and never will (hopefully :P)


  7. Ανώνυμος Says:

    Σε όλο τον κόσμο έχει γάρους μόνο που το κράτος φροντίζει να τους κόβει τη φόρα. Στο αγαπημένο μας νησί δυστυχώς και το κράτος αν μπορούσε να παρκάρει, θα το κανε σε πάρκινγκ συνανθρώπων μας με κινητικές δυσκολίες. Αν ήθελαν όχι νομοθεσία, αλλά ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ θα εφάρμοζαν (έλα όμως που κανένας δεν κάμνει λεφτά που τούτη τη νομοθεσία για να την εφαρμόσουν...)


  8. antidrasi25 Says:

    Xaíromai poy kai kapioi alloi exoyn tis idies anisixies me mena.
    an organothoume oloi mazi mporoume na kataferoume polla perissotera apo to na doume atomika

    http://1.bp.blogspot.com/_LoT5Ln45vIY/SUw-UkGEhUI/AAAAAAAAAKk/Ldgz-PDI0rg/s1600-h/%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A0%CE%97%CE%A1%CE%99%CE%91+by+antidrasi25.gif


  9. Sike Says:

    για συμμετοχή στο ΣΙΚ ή/και τύπωμα αυτοκόλλητων του streetpanthers, διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους της οργάνωσης:

    1. Ισιώνουμε τα ζαβά αγγούρια χωρίς να τα τσακρούμε. Τουτέστιν, υποδεικνύουμε στους συμπολίτες μας το λάθος τους, χωρίς να αποδειχτούμε μεγαλύτεροι άχρηστοι από αυτούς. Τουτέστιν, αποδεκτά μέσα ισιώματος είναι η ευγενική παρατήρηση/επίπληξη, παίξιμο πουρούς ποικίλης διάρκειας, έξυπνη ατάκα, σαρκασμός, τοποθέτηση εύκολα αφαιρούμενου αυτοκόλλητου ή χαρτιού στα οχήματα. Μη αποδεκτοί τρόποι είναι αυτοί που προκαλούν υλικές ζημιές σε ξένη περιουσία, όπως φούσκες με μπογιά, αυτοκόλλητα που δεν αφαιρούνται εύκολα, χτάρσιμο με κλειδί, ξεφούσκωμα ελαστικών, ππουνιές, κλωτσιές, πατσιές, ακκαμμαθκιές.

    2. Μόνο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούν να διούν ππουνιές, κλωτσιές, πατσιές, ακκαμμαθκιές λόγω εκτεταμένης πείρας και σοφίας στον επιχειρησιακό σχεδιασμό τέτοιων ζητημάτων.


  10. nic Says:

    συφφωνώ με τους προλαλήσαντες.
    κάτω οι αναίσθητοι!!!!

    να γίνω ταμίας στο ΣΙΚ;

    ήμουν καλός ταμίας στο δημοτικό, ακόμα έχω τα λεφτά του ταμείου


  11. Έντα ττόππουζοι είμαστε.
    Γαμώτο. Εν μπορώ, εν μπορώ, εν μπορώ να βλέπω έτσι πράματα. Γυρίζει μου άσιημα.

    Τι σκατά ράτσα είμαστε ρε παιδί μου.
    Αναίσθητοι εν λαλεί τίποτε. When it comes to such things, οι Κυπραίοι εν απλά, ζώα.

    Θέλω τζαι γω να γίνω μέλος στο ΣΙΚ.


  12. Eólica Says:

    Μπράβο ρε Λένη, μπράβο ρε κορούδες, σιαίρουμαι να βλέπω ότι εν είμαι η μόνη που παουρίζω δαμέσα! Κανεί πλέον με τούτη τη φράση το 'Εν Κύπρος δαμε, μεν πολλοφωνάζεις γιατί εν θα αλλάξει τίποτε'. Εν θυμούμαι αν το εξανάγραψα ως σχόλιο κάπου αλλού, αλλά πριν κάποια χρόνια είχα πάει στον Ορφανίδη τζιαι ενευρίασα πάρα πολλά όταν είδα να παρκάρει ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ σε χώρο αναπήρων άτομο που καθόλου ανάπηρο δεν ήταν (μόνο στον εγκέφαλο). όταν τους έκαμα παρατήρηση ετσινίσαν λλίο τα μούτρα τους αλλά μετά εταράξαν το. Έκαμα γραπτό παράπονο στον Ορφανίδη τονίζοντας το 'είναι ντροπή για μία εταιρεία του δικού σας κύρους να επιτρέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα' και τω όντι την επόμενη φορά που επήα είχαν περιφράξει τις θέσεις αναπηρων και υπήρχε μόνιμα εκεί φύλακας (προφανώς για να ανοίγει τις θέσεις, ανάμεσα στα άλλα).
    Κατά τα άλλα, μόλις εγόρασα εκτυπωτή.....αυτοκόλλητα για τύπωμα υπάρχουν σε όλα τα καλά βιβλιοπωλεία κοντά μου....πιάνω γουλειάν λοιπόν!


  13. Leni Says:

    Τσαρτελλούι, λαλείς; Φιρφιρήηηηη..!

    Sike είπα σου, εν διεκδικώ καν την προεδρία! *Bow* Β-]
    (Το "Μέγας Ευεργέτης" ίνταλως το είδες; I'm broke MAN! :P)

    Ανώνυμε μου, τζαι τα άλλα εν να δυσκολευτούν να τα ξικολλήσουν!

    Τέρρα, επιθυμία πραγματοποιήθη. Έχουμε μια συνδρομή, μπορείς να την πληρώσεις στη Neerie.


  14. Leni Says:

    Φρου φρου, εν για να μεν ππέσει ο κώλος τους αλλά άμα τους κάμεις την παρατήρηση εν να προτιμούσαν να ήταν ο κώλος τους παρά τα μούτρα τους.

    Φωτούλλα, γιατί hopefully? Έλα, μπορείς! Όπως είπα και στον Τέρρα, μια συνδρομή που έχουμε μπορείτε να την πληρώσετε στη Neerie.

    Kama-shia καλωσόρισες! Άμα αυξήσουν το πρόστιμο εν να τους συμφέρει να την εφαρμόσουν τη νομοθεσία!

    Αντίδραση25 καλωσόρισες κι εσύ! Έχει πολύ καιρό που σκέφτομαι την οργάνωση. Είχα στείλει και μήνυμα στους streetpanthers.gr για να κάνουμε παράρτημα στην Κύπρο αλλά εν επήρα ποτέ απάντηση. Μέσα;


  15. Leni Says:

    Sike, αυτογρίστηκα γραμματέας. Ξέρεις, τωρά που έμαθα την τέγνη.

    Neerie, κάμνεις μας! (LOL στα λεφτά του ταμείου)

    Αξιούριστε, you can say that again!

    Εόλικα, τζαι'σύ στον Ορφανίδη; Εν τέλια γέριμοι! Έκαμα 2 φορές παράπονο, τη μια γραπτό τζαι εκάλεσα τζαι τες 2 φορές την Αστυνομία (εν είχα ώρα να καρτερώ να δω αν actually ήρτε). Ήθελα να τη δέρω την υπάλληλο που μου είπε "ε τι να κάνουμε..;" τζαι που πόξω ήταν η σεκιουριτάς τζαι εξιούσεν τα.


  16. ρίτσα Says:

    λένη και σία καρτερούμε το μανιφέστο του συλλόγου καθώς και τους κανόνες λειτουργίας για να σκεφτούμε αν θα μπούμε και μεις στην (ονειροβατούσα;) παρέα σας


  17. Ανώνυμος Says:

    I am ΣΙΚ of it too! ;)
    Πε μου τούτοι στο ΦΑΚ (Φίλοι Αναπήρων Κύπρου)εν καινούριος σύνδεσμος; :ρ


  18. Leni Says:

    Ρίτσα, τρώτε τζαι έρκεται!

    Kalioush, LOL με το ΦΑΚ! Ναι, εν μες στα νάυλα ακόμα :Ρ