Σε μια μέρα:


Μαγαζί 1:


Κατηγορία: εστιατόριο-φαστφουντάδικο.
Τοποθεσία: κέντρο της Λευκωσίας.
Περιγραφή: Τα υγιεινά, ελαφριά γεύματα είναι η φιλοσοφία του.
Εμπειρία: Όση ώρα τρώγαμε το κατά τα άλλα νοστιμότατο σαντουιτσάκι μας εισπνεύσαμε και γύρω στα 10 τσιγάρα από τουλάχιστο τρία τραπεζάκια που μας περιέβαλλαν. Και η κουζίνα ήταν σε ανοιχτή θέα στα τρία μέτρα. Και το salad bar στο ενάμιση μέτρο. Πολλά υγιεινό τούτο.



Μαγαζί 2:

Κατηγορία: καφεστιατόριο.
Τοποθεσία: κέντρο της Λευκωσίας.
Περιγραφή: στενοκόπημα του άλλου κόσμου, ας όψονται τα νερά που δεν επέτρεψαν να κατευθυνθούμε προς εγγυημένες οάσεις. Ξιμαρισμένα τζάμια που δικαιολογώ μόνο λόγω της βροχής λάσπης των τελευταίων ημερών.
Εμπειρία: Ο διαμπερής αερισμός του χώρου ενδείκνυται, όχι όμως όταν έξω είναι ψόφος του κερατά. Το φραπέ πληρώνω το €4 και εφόσον θα το πιώ στον άριστα αεριζόμενο χώρο θα το προτιμούσα σε γυάλινο ποτήρι. Όπως και το νερό. Το οποίο συμπληρωματικά θα προτιμούσα να μεν εβρώμεν. Φυσικά ίσια που το εμυρίστηκα, διότι ο καπνός από τα δύο τραπεζάκια που μας περιέβαλλαν είχε κάμει κατάληψη στα υπερευαίσθητα (και) λόγω PMS ρουθούνια μου.


Μαγαζί 3:

Κατηγορία: bar-pub
Τοποθεσία: δε θα το έλεγες κέντρο της Λευκωσίας.
Περιγραφή: ωραίο στέκι σε στυλ αγγλικής pub.
Εμπειρία: αν και τίγκα το μαγαζί, ο εξαερισμός δούλευε έτσι για να λεν ότι δουλεύει γιατί "κάμνει πολλή φασαρία". Ε σάσ'τον τζαι ύστερα να το ανοίξεις το μαγαζί! Αφού τα έξοδα έκαμες τα που τα έκαμες.



Κύριοι μαγαζάτορες,

η βλακεία και η αναισθησία πληρώνεται. Αν ήθελα να εισπνέω καπνούς, εκάπνιζα τζαι μόνη μου. Η κατάσταση ίσως αλλάξει όταν καταλάβετε ότι η ζημιά εν πρώτα της πούγκας σας.

Until then,

SO LONG, SUCKERS!!
Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες , edit post
11 Responses
  1. Sike Says:

    aw man, an eskeftountan tzi alloi etsi, tote nai, i zimia tha itan emfanis stin pounga tous. Alla en eimai idiatera aisiodoksi oti para polla arnia tha apofasisoun na min to anexontai...


  2. Arahni Says:

    Σκεφτόμουν τούτο με το κάπνισμα εψές (αλλά στο αντίθετο;) ότι εδώ με την απαγόρευση του καπνίσματος απολαμβάνεις καφέ, μουσική, φαγητό. Έχει πούποτε στην Κύπρο που να απογορεύτηκε; Και αν ναι ποιος το τηρεί; Ακόμα και οι χώροι για τους μη καπνιστές εν ένα τραπεζάκι δίπλα που 500 με καπνιστές.


  3. Castiel Says:

    pollis thimos:P pe tous ta!


  4. nic Says:

    Αν συνεχίσεις έτσι έννα τα ξεγράψεις ούλλα εκτός το στάρμπακς που εν για μη καπνιστές ή θα κάθεσαι έξω στο ψοφόκρυο ώσπου να ανοίξει ο καιρός.

    Δαμέ υποστηρίζουν ακόμα τα δικαιώματα των καπνιστών...


  5. Diasporos Says:

    gulp!

    απαίσιο. ΕΝ μπορω να φανταστω τσιγάρα σε κλειστό χωρο γμτ. Δακάτω έσιει πολεις που ούτες στο πεζοδρόμιο εξω που το μπάρ έν δικαιούσε.
    Τζιαι δέν υπάρχουν χώροι εσωτερικοί που να μπορεί κανένας να καπνίσει. Έσσω σας, είπαν τους. Κατα τα άλλα εν βαρβαροι οι αμερικάνοι λαλούν..


  6. Chrys Says:

    Πολύ ωραίο post. Αποφάσισα να ετοιμάσω μια λίστα στο blog μου με όλους τους χώρους που είναι φιλικοί προς τους μη-καπνιστές στη Κύπρο. Αν θέλεις μπορείς να μου προτείνεις λίγους χώρους έτσι για αρχή...


  7. Eólica Says:

    Εγώ μόνο το Brew ξέρω που έσιει τζιαι μιαν αίθουσα πάρατζει για μη καπνιστές. Starbucks και τα συναφή εν πάω έτσι τζι αλλιώς. Η αλήθκεια ότι κανένας εν πιστεύκει ότι εννά περάσει (ή ότι ΑΝ περάσει, θα ισχύσει) ο νόμος για την κατάργηση του καπνίσματος στους εσωτερικούςχώρους στην Κύπρο. Καλά κάμνεις Λένη μου τζιαι εν ξαναπατάς. Εγώ μαζί σου. Ευτυχώς που πλησιάζει καλοτζαίρι πάντως τζιαι εννά μπορούμε να καθούμαστε έξω!


  8. Chrys Says:

    Eólica υπάρχουν και άλλα. Στο Gino στη Κάτω Πάφο (φοβερή πίτσα) απαγορεύεται το κάπνισμα. Επίσης στη Λευκωσία το συριακό στη Πινδάρου έχει ξεχωριστό όροφο. Έχει πάντως χώρους. Θα τους βρώ σιγά σιγά. Εγώ πιστεύω οτι και θα περάσει και θα ισχύσει. Απλά πρέπει και εμείς οι αντικαπνιστές να μή σιωπούμε όταν βλέπουμε "παραπτώματα"


  9. stalamatia Says:

    Δεν αντέχω σε κλειστό χώρο και τσιγάρα,Εκτός και έχει καλό εξαερισμό.Αμα ξαναπάω Κύπρο και κάνω το γυρό μου στη Λευκωσία θα ξέρω που να καθίσω.


  10. Leni Says:

    Sike, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

    Αράχνη, ούλλος ο καυγάς τζιαμέ είναι, στην εφαρμογή. Γιατί η απαγόρευση μια κουβέντα είναι..

    Castiel, εγώ λαλώ τα, το θέμα είναι ποιος τα ακούει...

    Neerie, τζαι του στάρμπακς ο καφές βλάφτει με (παλιοποιότητες). :/

    Διάσπορε, στην Ινγκλετέρα άρεσε μου μια φορά που εκάπνιζε ένας πόξω που το σταθμό των λεωφορείων τζαι είπεν του η σεκιουριτάς "ξεσκιούζ μι σερ, απαγορεύεται να καπνίζεις NEAR these premises, κάπνισε τζιαμέ στο καντούνιν". Αβρατινήν....


  11. Leni Says:

    Chrys, σηκώνει σκέψη το θέμα. Άσε να το σκεφτώ και να σε ενημερώσω! Το ΤΟΥ είχαν μου πει ότι έχει χώρο για μη καπνιστές, εν το μόνο που μπόρω να σκεφτώ τωρά.

    Εόλικα μου, ζήτω το καλοκαίρι!!

    Σταλαματιά μου, όταν κάμει ο Chrys τη λιστούδα να σου την προωθήσουμε!