Χορωδία 1:

Όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης θα ήξεραν ότι εχτές είχε ΕΤΣΙ συνέδριο με θέμα τις πολλαπλές νοημοσύνες και το ρόλο των νέων τεχνολογιών. Όπως ακόμα καμιά 450αριά άλλοι (κυρίως) εκπαιδευτικοί, έτσι κι εμείς εν εχάναμε έτσι πράμα, όχι τόσο για το θέμα -που ήταν πολύ ενδιαφέρον, θα ξηγηθώ πάρακατω- αλλά κυρίως για τον ομιλητή, τον Howard Gardner. Ναι, ΤΟΝ Howard Gardner.

Έτσι, επληρώσαμε για το Συνέδριο μας πριν τρεις μήνες (και ίσια που προλάβαμε να γραφτούμε) και ξεκινήσαμε τσούκου τσούκου με την Τόντα μου και την Μπριτούλα μου να πάμεεεε.

Το Συνέδριο ήταν σε high ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. Αρκετά λογικό, δεδομένου του βεληνεκούς του επιστήμονα που ήταν να έρτει να μιλήσει τους γιουροσύπριους εκπαιδευτικούς.

Ξεκίνησε την παρουσίαση του ο Gardner, μας εντυπωσίασε η απλότητα και η αμεσότητα του. Επίσης ελάτρεψα το αμερικάνικο του το χιούμορ. Ειδικά όταν από την δίπλα αίθουσα (την οποία χώριζαν με τη δική μας πόρτες-ξύλινο παραβάν τεραστίων διαστάσεων) άρχισαν να ακούγονται μουσικές τζαι παναΰρκα από μια χορωδία. Ξέρετε τι στυλ χορωδίες. Τετράφωνες, που απαρτίζονται που μεγάλης ηλικίας κυρίες τζαι κύριους που εν το χόμπυ τους τζαι απολαμβάνουν το παίζοντας τις μεγάλες σοπράνους/άλτους/τενόρους/μπάσσους. Στη φάση που αρκέψαν, άρκεψε να παρανοεί ο καημένος ο Gardner:
"Does anybody else hear music??"

Φαίνεται επήαν δίπλα οι διοργανωτές τζαι εσσιωπήσαν τους λλίο.

Ο Gardner εσυνέχισε χωρίς ιδιαίτερες παρεμβολές. Εκτός που μια κυρία από δίπλα που ενίοτε έκαμνε ανακοινώσεις που το μικρόφωνο.

Όταν όμως άρκεψε ο καημένος ο Υπουργός, ο οποίος ήταν εκεί πρώτιστα με την ιδιότητα του ψυχολόγου, το πάρτυ ζωντάνεψε, η χορωδία πήρε φόρα και ο Υπουργός αντίκρουσε τη θεωρία του Gardner με μουσική υπόκρουση πολλά κλασσικά ελαφρολαϊκά άσματα, τύπου "Κόκκινο γαρύφαλλο" (εκεί ήταν που νόμιζα ότι εφκαίναμε που το τελευταίο "Καλημέρα ζωή"), κ.ά.

Εμείς είχαμε παρανοήσει κανονικά λόγω του ότι:
  1. επροσπαθούσαμε να ακούσουμε τίποτε τζαι εν τα καταφέρναμε
  2. ήταν το απόλυτους ρεζίλικους για την γιουροσάιπρους
  3. ο Υπουργός είχε παρανοήσει
  4. ο Υπουργός εφώναζε μάταια πέρκι ακουστεί
  5. ο Υπουργός ήταν πολλά κρίμα
  6. οι διοργανωτές εφκάλλαν σπυρκά αλλά εν εμπορούσαν να κάμουν τίποτε
  7. οι της φιλοξενίας του ξενοδοχείου, που εξέραν καλύτερα ότι η ηχομόνωση μεταξύ των δύο αιθουσών εν ανύπαρκτη, εν επρονοήσαν να μεν βάλουν δίπλα δίπλα τα δύο events
  8. μετά που κάθε τραγούδι ακούετουν χειροκρότημα
  9. το τραγούδι εκορυφώθηκε όταν ο Υπουργός ετέλειωννε την παρουσίαση του
  10. εκείνη τη φάση ο κύριος που κάθετουν μπροστά μας είχε τόσο παρανοήσει που έφκαλε ένα μαντηλούι τζαι έσουσεν το στο ρυθμό του τραγουδιού (τζιαμέ έκλαψα που το γέλιο)
  11. εν εμπορούσαμε να είμασταν δίπλα που είχε γλέντια και χαρές
  12. εν είπαν τα αγαπημένα μας τραγούδια
Διαλέξτε τη σωστή απάντηση και κερδίστε μιαν κασέττα με τα τραγούδια που είπε η χορωδία στο συνέδριο για να αναπτύξετε τη μουσική σας νοημοσύνη.

Πάντως πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω ότι έτσι κέφι σε συνέδριο δεν εξανακάμαμε.




Χορωδία 2:

Απόψε πήγαμε στην ανοιξιάτικη παράσταση της Χορωδίας της Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας, η οποία παράσταση ήταν αφιέρωμα στο στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Η διδασκαλία, διεύθυνση και εναρμόνιση των τραγουδιών έγινε από το Μάριο Λυσάνδρου, πολλά πολλά συγχαρητήρια. Ήταν πραγματικά delightful, ένας ακουστικός οργασμός, μια απόλαυση για να κλείσει ευχάριστα μια δύσκολη μέρα.

Highlight της βραδιάς ήταν κατ'εμένα το "τι σου'κανα και πίνεις", σε μουσική Μίμη Πλέσσα (εδώ αγαπημένη εκτέλεση, από την πολύ αγαπημένη Πόλυ Πάνου).

Αυτό που με εξέπληξε ευχάριστα ήταν η προσέλευση! Και χάρηκα που ο κόσμος πηγαίνει σε τέτοιες εκδηλώσεις. Τις βρίσκω έμμεσα διαδραστικές. Παίρνεις και δίνεις. Εισπράττεις ποιότητα, δίνεις ψυχή στο χειροκρότημα.

Να είχε περισσότερες τέτοιες εκδηλώσεις..



Όσοι πιστοί περάστε δίπλα για πολύ αγαπημένο από Γλυκερία/ Ζιώγαλα -->
Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες , , edit post
3 Responses
  1. Sike Says:

    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ μου έφτιαξες τη μέρα που επαίζαν τα τραούθκια τζι εν ακούετουν ο υπουργός ααχαχαχαχαχχαχαχαχχΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!!!
    Αλλά ναι, αντικειμενικά μιλώντας, χόμο ρεζίλικους.



  2. Ανώνυμος Says:

    Leeeeeeeeeeeeeeniiiii den to pisteuw...tha epiaina sto synedrio ayto alla akyrosa to dioti tin paraskeui pou itan leukosia den mporousa kai to savvato itan lemeso!... O kos Demetriou ekamne mou tzai mathima sto panep...dinos ritoras ennen? Den upostirizei tin theoria tou Gadner peri pollaplis noimosinis...tzai oute oi paremvaseis pou vasizountai panw sti syggekrimeni theoria ennen polla apotelesmatikes (p.x mathisiakes dyskolies!) Tzai symfwnw! Ate re exasa toooo!...re epiasa tin adeia mou...mporei na synergastoume sto mellon tzai na men to paroume eidisi...an dioristw pote stin Ypiresia Ekpaideutikis Psychologias...efantastikes? Kllitera na men souzw ta pothkia mou omws, prin fkw pas tin karekla!