Παίρνοντας την ανακύκλωση του γραφείου στον κάδο ανακύκλωσης που είναι απέναντι, με μεγάλο νευροτάραμα έβλεπα σκουπίδια μέσα και αναρωτιούμουν ποιος μαλάκ@ς ήταν, δεδομένου ότι δίπλα ακριβώς έχει κάδο για σκουπίδια. Τζαι να πεις εβάλλαν τα σε σακούλι; Εσιωνώνναν τα μέσα τζαι όποιον πάρει ο χάρος.

Πριν κανένα-ενάμιση μήνα τα ανακυκλώσιμα (?) εγεμώσαν τον κάλαθο και τα σκουπίθκια εφκήκαν ως πάνω. Και εμπόρεσα και είδα ποιος ήταν ο μαλάκ@ς που τα επέτασσε. Η περιπτερού next door. Διότι εκτός που ούλλα τα σκουπίθκια που φκάλλει ένα περίπτερο, εκεί κείτονταν και οι αποδείξεις του περιφτέρου της! Εφουρκίστην, ετριβιτζιάστην, αλλά επόκατσα τα νεύρα μου, εφόρησα το ευγενικό-αγγελικό μου ύφος και το θεϊκό μου χαμόγελο και εμπήκα στο βρωμερό-από-καπνούς-τσιγάρων περίπτερο της να της το πω.

Λ - Λένη
ΑΠ - Αμπάλατη περιπτερού

Λ: Γεια σας, τι κάνετε;
ΑΠ: Γεια σου μάνα μου.
Λ: Είμαι εδώ δίπλα στο τάδε γραφείο και όταν επήρα την ανακύκλωση μας επρόσεξα ότι είχατε βάλει σκουπίδια στον κάδο για την ανακύκλωση. Είπα να σας το πω επειδή μπορεί να μην το προσέξατε, ο μπλε κάδος είναι για πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες. Για σκουπίδια είναι ο πράσινος κάδος δίπλα. (θεϊκό χαμόγελο)
ΑΠ: Ναι, αλλά εν πάντα γεμάτος ο πράσινος κάδος. (αδιάφορο ύφος)
Λ: Ναι, αλλά ο μπλε είναι για την ανακύκλωση. (θεϊκό χαμόγελο)
ΑΠ: Τες κάshιες σπάζω τες, εν τες βάλλω έτσι. (καμουφλαρισμένο αδιάφορο ύφος)
Λ: (ΤΟΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ!!) Εν είναι ούτε για τες κάshιες ο κάδος εκείνος.. (μουδιασμένο θεϊκό χαμόγελο-αζινοβόλο ύφος)
ΑΠ: Ε πού εν να πετάσσω τα σκουπίθκια μου; (αζινοβόλο ύφος)
Λ: Στον (πεντάμετρο χτιστό) χώρο της (τεράστιας) πολυκατοικίας;
ΑΠ: Κάμνει μας παρατήρηση ο κύριος τάδε (διαχειριστής) γιατί γεμώννουμεν τον.
Λ: Αλήθεια;! Όποτε επήα να πετάξω σκουπίδια εν πάντα άδειος!
ΑΠ: Εε, κάμνει μας παρατήρηση.
Λ: ΟΚ, θα πάω να του πω να αξιοποιείτε και το χώρο που δικαιούμαστε εμείς γιατί τα σκουπίδια μας εν ελάχιστα, φκάλλω τα κάθε 10 μέρες απλά για να πω ότι τα έφκαλα (ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ POWER). Αλλά μεν τα πετάσσετε μες στον κάδο τον μπλε τζαι εν κρίμα.

Εδώ ήταν η φάση που το μμάτι μου είχε αρχίσει να αλληθωρίζει τζαι εμύριζε μαλλιοτράβημα.
Ευτυχώς ήθελε με κάτι άλλο η μάνα της περιπτερούς τζαι ετράβησε με τζαι επήαμε έξω για να μου πει.




ΕΧΤΕΣ αγαπητά μέλη του ΣΙΚ επήα και πάλι να πετάξω την ανακύκλωση τζαι η περιπτερού πάλε έσυρε τα σκουπίθκια της μες στον κάδο τον μπλε. Τζαι εκοίταξα μες στον πράσινο τζαι είχε μόνο 1-2 σακούλες μικρές. Απόδειξη ότι ούτε καν έλεγξε εάν ήταν γεμάτος, απλά ο μπλε είναι ΕΝΑ ΦΑΚΚΙΝΓΚ ΜΕΤΡΟ πιο μπροστά που τον πράσινο.

Και σας ερωτώ λοιπόν

Τι θα κάμουμε με τούτη; Η αναισθησία της με σκοτώνει.

Εσκέφτηκα ήδη να κάμω όπως το φίλο το Διάσπορο, να της πετάξω τα σκουπίθκια που έσυρε μες στον κάδο μπροστά που το περίφτερο της.

Μόνο που το πρωί αννοίει η υπάλληλος της, που εν μια χαρά η γεναίκα. Τζαι λυπούμαι την να έχει να τα καθαρίσει εκείνη.

Ακούω ιδέες λοιπόν.

Επίτροπε, μπόρουμε να κάμουμε κάτι;
Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες , , edit post
21 Responses
  1. Eólica Says:

    Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν υπάρχει καμιά νομοθεσία όσον αφορά την ανακύκλωση που να μας υποχρεώνει να την κάμουμεν -τουλάχιστον απ'όσο ξέρω, αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω να μας το πει παρακαλώ (μεγάλο χαμόγελο). Αν υπήρχε, εννά εμπορούσες να έγραφες μιαν επιστολή στην αρμόδια επιτροπή κλπ. Αλλά στο προκείμενο. Με αμπάλατους αθρώπους δυστυχώς έννεν πολλά που μπορούν να γίνουν. Ούτε με το καλό τζιαι το μάνα μου χαρώ σε, ούτε με την απειλή (ας πούμε ότι εννά σταματήσετε ούλλη η εταιρεία να ψουμνίζετε που το περίπτερο της). Νομίζω ότι αν είσαι ειλικρινής τζιαι πεις της ότι την είδες να βάλλει τα σκουπίθκια ενώ ο πράσινος κάδος ήταν όφκερος, μπορεί τζιαι να το σκέφτεται δεύτερη φορά που εννά τα πετάσσει στον μπλε. Τύπου 'μπιγκ Λένι ιζ γουότσινγ μι'. Ο Διάσπορος θεός.


  2. Ανώνυμος Says:

    loipon elenaki!! epeidi kati tetoia akouo kai girizei mou exo na protino kati. oligon paranomo alla einai gia kalo skopo. os kali gnostria tou photoshop protino na ftiaksoume mia epistoli kai na tis tin steiloume. gia na min ta grafo kai ola dimosia ksereis to til mou ara mporoume na to dievthetisoume. perki sigkinithei ligo.

    natasa


  3. Sike Says:

    Ορθός ο Αντιπρόεδρος.

    Υπάρχει ξε-υπάρχει νομοθεσία, she doesn´t need to know. Λαλείς μου πού εν το περίπτερο τζιαι πάω ως λειτουργός του υπουργείου ανακύκλωσης τζιαι φροντίζω να έshει πελάτες μπροστά. Θα έχω τζιαι δεφτερούι με πιλλιεττούθκια ή λαχνούς της τόμπουλας με κάμποσα εφκαρμένα για να φαίνουμαι πιο αμείλικτη.


  4. Leni Says:

    Εόλικα, αν υπήρχε νομοθεσία θα την είχα ήδη καταγγείλει. Καλή ιδέα να της την πω μπιγκ-μπράδερ-λάικ.

    Νατάσα και Sike, να πάει πρώτα η Sike τζαι ύστερα να ακολουθήσει η επιστολή της Νατάσας. Τζαι να της γράφουμε ότι εν τζαι πολλά ακριβή.

    Sike, "υπουργείο ανακύκλωσης" LOL :P


  5. Theopemptou Says:
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  6. Theopemptou Says:

    Χμμμμ
    1 ΜΟΝΟ ο Δήμος Γερμασόγειας μπορεί να πάρει νομικά μέτρα εναντίων όσων δεν ανακυκλώνουν. Ο νόμος θα γίνει έτσι για όλους ... εργάζονται σε αυτό κάποτε θα γίνει.
    Όπως μου είπε κάποτε και κάποιος αξιωματούχος "τι μάσιεσε και πιέζεις τους ούλλους; κάποτε εννα γινεί!"
    2 Στείλτε μου τα στοιχεία (τηλ και διεύθυνση) και μετά από λίγο καιρό (για να μην το συνδέσει μαζί σου) θα φροντίσω να της γίνει παρατήρηση.

    Τι να πω ...


  7. Leni Says:

    Επίτροπε, μπράβο στο Δήμο Γερμασόγειας! Εν καλός ο αξιωματούχος. Κάποτε εν να γίνει ο νόμος, μέχρι τότε κάτσε γάρε ψόφα (?)


  8. Chocolat Says:

    Θα γίνει νόμος όταν βγάλουμε Ιαπωνέζικη κυβέρνηση και εφάρμοσε υποχρεωτική νομοθεσία για την ανακύκλωση! Μέχρι τότε, ο γάρος θα έχει γίνει σχιστομάτης!

    Leni, η περιπτερού σου δε μετακομίζει Γερμασόγεια; Έχει και πολλούς τουρίστες!


  9. Marl3n Says:

    Leni mou,
    have you forgotten oti eimai Lemesiani?! Ase na er8w apo vdomadas kai 8a kanonisw tin katastasi (sovara!). Eee ma!



  10. Λοιπόν, προς εκφοβισμόν και συμμόρφωσιν:

    Θα την περιπαίξεις ότι της κάμνεις βουντού! Να πάεις να της κρεμμάσεις λλία κοκκαλούθκια που κοτόπουλο (ξέρεις, που τζείνα που μεινίσκουν που φράιτ τσίκεν) διμμένα με κλωστή, πάνω στον κάδο της ανακύκλωσης τζαι αλλο λλία έξω που την πόρτα της. Τζαι θα της αφήκεις τζαι μια σημείωση απλή τζαι χωρκάτικη: "Τούτον εν βουντού τζαι έχει πάνω του κατάραν για όποιον πετάξει σκουπίθκια μες τον κάδον της ανακύκλωσης."

    αν πιστεύκει στο μμάθκιασμαν, πολύ πιθανόν να πιστεύκει τζαι σε τούτα...

    αν θέλεις ιδέες για το τί να γράφει πως είναι η κατάρα έχω μερικές ιδέες να σου πώ :Ρ


  11. pe mou pou en to periptero tis tziai exw tin pompan etoimi :P


  12. Leni Says:

    Chocolat, πολύ πετυχημένο το σχόλιο με τον γάρο. :Ρ

    Μαρλέν και Αχάπαρη, ποιος είδε τες Λεμεσιανές και δεν τις φοβήθηκε!

    Κουνούπι, εφαντάστηκα τες φάσεις (χεχε, φράιτ τσίκεν). Πάντως φατσάρει να πιστεύκει στο μμάθκιασμα. Ή μπορούμε να την κάμουμε να πιστέψει..! Στείλε email για τες κατάρες :Ρ


  13. Sike Says:

    τσκ! μα ποιος νομίζει ότι ένη τούτος ο επίτροπος ποννά μας λύσει το πρόβλημα πολιτισμένα;!


  14. nic Says:

    ο ταμίας λαλεί ότι το ταμείο είναι μείον.

    δώστε καμιάν συνδρομήν ρε, να αγοράσουμεν τα δεφτέρκα της sike τζαι τα πιλλιεττούθκια
    ή να πληρώσουμε φουσκωτούς να πουν της περιπτερούς ένα γεια όλο νόημα!

    ήβρα, να τυπώσεις αφίσα που να γράφει "η περιπτερού πετάσσει τα σκουπίθκια της στον κάλαθον ανακύκλωσης" τζαι να την κολλήσεις νύχτα πάνω στον κάλαθο

    Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι,
    θυμίζω ότι πρέπει να πληρώσετε τις συνδρομές σας...
    xάτε να δούμεν αν θα γοράσουμεν τίποτε φέτος


  15. Diasporos Says:

    Κάμε το. Πετυχαίννει. Να της φκερώννεις μιά σακούλα ολόκληρη μπροστά που την πόρτα της
    κάθε νύχτα.

    Εννα καταλάβει.


  16. Leni Says:

    Sike, άσιλα κύριε μου, ντς ντς ντς :ΡΡΡ

    Neerie, ΧΑΧΑ να δώκουμε συνδρομή καλό! Να σας δώσω τον τραπεζικό λογαριασμό;

    Διάσπορε, έτσι εν να κάμω, άρεσε μου πολλά η πρακτική σου.


    Λοιπόν κοπέλλια μου. Θα της κάμει πρώτα παρατήρηση ο Επίτροπος, ύστερα θα πάει η Sike με τα πιλλιεττούθκια της, μετά θα βάλουμε την αφίσα πας στον κάλαθο τζαι ύστερα θα αρκέψουμε τα βουντού. Ε;;



  17. antidrasi25 Says:

    τι έγινε τελικά;
    περιμένουμε τα αποτελέσματα


  18. Λύση: Τραβούμε τον πράσινο κάλαθο πιο μπροστά που τον μπλε, τζαι λέμεν της ότι όσοι χρησιμοποιούν τον μπλέ θα πρέπει να πιερώνουν έναν recycling fee ( πως τα λέω ο μαλάκας) μηνιαίως.

    Τζιαμέ να δείς αν θα ξαναπετάξει τίποτε μέσα.

    Πάντως we have to take ΣΙΚ to the next level. Πόμπες έχουμε;


  19. Leni Says:

    Antidrasi, sigoura en prokeitai na paw na ti rwtisw gia tin paratirisi pou efae :P Kata ta alla, tin epomeni fora pou 8a episkeptw ton kado anakyklwsis 8a sas enimerwsw gia to periexomeno tou (10 ttenekkou8kia tou kafe, 2 kou8kia malaktikou rouxwn, klp klp) :)

    Unshaved, σωστόοοος! Θα της στέλλουμε πιλιεττούι κάθε μήνα, ανάλογα με τες κάσιες που πετάσσει. Έχουμε Λεμεσιανά στον ΣΙΚ;