Την προηγούμενη βδομάδα θα είχαμε φίλους για φαγητό. Και είχα δει σε περιοδικό μια συνταγή για sorbet φράουλας, με φρέσκες φράουλες. Home made ice cream, that is. Επήα τζαι αγόρασα ένα blenderούι που έχει και πολλές χρήσεις, ενθουσιάστηκα, αλλά επροσγειώθηκα άμα εγύρισα τες μισές φρουταρίες τζαι υπεραγορές της Λευκωσίας τζαι ήβρα ούτε δείγμα φράουλας, γιατί "εν Τετάρτη", "ελείψαν" τζαι "εφέραν μου τες αλλά επέταξα τες γιατί ελύσαν που την πυρά". Εσέρβιρα φρέσκο ανανά τζαι γλυκό καρπούζι τζαι επόκατσα.

Αύριο πάλε θα έχουμε φίλους για φαγητό. Τζαι στη φρουταρία actually είχαν φράουλες!
Είπα να δοκιμάσω τη φάση sorbet φράουλας σήμερα, για να μεν κάμνω πειράματα αύριο που εν να έχω τζαι τον κόσμο. Παγώνω λλίες φράουλες, αννοίω το blenderούι μου ούλλο χαρά, να το πλύνω, τζαι θκιαβάζω τες οδηγίες.

"Μην προσπαθήσετε να αλέσετε σκληρά τρόφιμα όπως καφέ, πάγο, σοκολάτα", κλgrrr, κλgrrr, κλgrrr.

Ε τωρά να πάω να αλλάξω το blenderούι τζαι να πιάω μια προπέλλα που εν να λιώνει τζαι την πόρτα του ψυγείου αν την βάλω μέσα; Οξά να μείνω με το multi-use blenderούι μου τζαι να χτυπήσω μια fresh cream να βάλω πάνω που τες φράουλες τζαι να σκάσω;;


ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΛΑΨ.


*Update (18/06):

Ακολούθησα τη συμβουλή του Διάσπορου και του Ανώνυμου και έλιωσα τες φράουλες πριν τες παγώσω (εν το είχα σκεφτεί καθόλου).
Η συνταγή εν πάρα πολλά καλή, το παγωτό απολαυστικότατο!!
(ούτε καν γυρίζω να δω το Nirvana chocolate τωρά)

Τη συνταγή την βρήκα στο περιοδικό Taste (που έρχεται μαζί με τον Φιλελεύθερο της Κυριακής και μετά στα περίπτερα προς €4.25), τεύχος 19, ημερ. 31/05/2009, σελ.118.
Επειδή όμως η συνταγή αποτελεί copyright της συγγραφέως Μαριλένας Ιωαννίδου, μέχρι να (και αν) πάρω άδεια δημοσίευσης, όποιος ενδιαφέρεται να την μάθει ας μου στείλει ένα mail.
Να σημειωθεί επίσης ότι στην αυθεντική συνταγή επροσθέσαμε με το Μωρό λίγο λικέρ πορτοκαλιού και το οποίο πάει τέλεια!
Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες edit post
8 Responses
  1. Diasporos Says:

    Όι, να τες χτυπήσεις φρέσκες τζιαι μετά να τες βάλεις στο θάλαμο.


  2. Ανώνυμος Says:

    sumfvnw me ton diasporo.mpes kiolas edw g na matheis perissotera:
    http://www.sintagespareas.gr/sintages/category-recipes/pagota-granites-sormpe.html
    filia


  3. Leni Says:

    Διάσπορε μου και ανώνυμε ευχαριστώ, είχα κολλήσει στο πάγωμα τζαι μετά χτύπημα τζαι εν είχα σκεφτεί την πιο απλή λύση. Μόλις τες εχτύπησα τζαι εμπήκαν στην κατάψυξη, θα σας ενημερώσω αύριο για το αποτέλεσμα (τζαι τη συνταγή, αν πετύχει).

    Ανώνυμε, ευχαριστώ και για τη σελίδα, πολύ χρήσιμη!


  4. Sike Says:

    επρολάβαν με!!

    (σιγά μεν έξερα πώς κάμνεις φράουλες σορπέ - μόνο τζέλλυ ξέρω να κάμνω)

    btw, θέλω. Φράουλες σορπέ...


  5. Leni Says:

    Το λοιπόν, εδοκίμασα σήμερα το πρωί λλίο που το sorbet τζαι νομίζω επέτυχε! Thanks guys!

    Sike, αν έχεις ένα μικρό blender, ήταν το πιο εύκολο πράμα του κόσμου, πιο εύκολο που το τζέλλυ. Κάτσε να δω τη συνταγή, γιατί νομίζω είχε copyright τζαι να την δημοσιεύσω αν με αφήκει η author!


  6. Sike Says:

    πρόσεχε πώς μιλάς για το τζέλλυ. Τίποτε δεν μπορεί να είναι πιο εύκολο, εκτός τζι αν το σορπέ εν με αυθυποβολή που γίνεται :)


  7. Marlen Says:

    Πέρσι έπιασα και εφα τους τόπους να βρω μίξερ που να σπάζει πάγο. Άξιζεν τον κόπο...
    Φράουλες και μούρα βρίσκεις και κατεψυγμένα στο μεταξύ.


  8. Leni Says:

    Verity Devotee, ναι το ξέρω, αλλά εν άλλη η χάρη του φρέσκου. Τωρά μπαίνουν μου ιδέες για άλλα φρούτα-παγωτό! Φαντάζομαι κάμνεις και μαργαρίτες..; (σλουρπ)