Ήσυχη πόλη νότιας Αγγλίας, Μάρτης 2008:

Τέσσερις μαννοκίκκιρες κυπραίες εκατεβήκαν μόλις στην πανεπιστημιούπολη τζαι βαδίζουν για να παν στην αίθουσα τους να κάμουν εκπαιδευτική έρευνα. Έμεινεν τους να διασταυρώσουν μια πάροδο τζαι φτάνουν. Εν πολλοκοιτάζουν αν έρκεται κανένας, γιατί έτσι κι αλλιώς εν πάρα πολλά λλία τα αυτοκίνητα στην πόλη τους και δει σε τζείνη την περιοχή του πανεπιστημίου. Έτσι, βουττά το κοπάδι να διασταυρώσει. Παρολίο να τους πατήσει ένας εγγλέζος συμφοιτητής τους, ο οποίος μετά τες αποκαλεί χαϊδευτικά μεν αλλά μπηχτικά δε "dangerous pedestrians".

Κκιάορκα, έχει δίκαιο.

Ταραμένη Λευκωσία, Μάρτης 2009:

Τζείνη η κουβέντα στριφογυρίζει που τότε μες το νου της μιας. "Dangerous pedestrians". Ε ναι κουμπάρε. Διότι στην Αγγλία οι πεζοί σέβονται τους οδηγούς όπως οι οδηγοί σέβονται τους πεζούς. Τζαι στην Κύπρο συμβαίνει το ίδιο, μόνο που τα επίπεδα σεβασμού εν σχεδόν ανύπαρκτα.

"Ε όι, δε θα γίνω ένα με τους πολλούς", σκέφτεται η αφελής κορασίδα, καθώς παρκάρει στο ππάρκι του Φράηντέης. "Θα κατεβώ στη Μακαρίου σαν ευσυνείδητος πεζός".

Κούνια που την κούναγε....

Πάει να διασταυρώσει τζιαμέ στα Φράηντεης, τωρά που "εσάσαν" τα πεζοδρόμια εν επρονοήσαν για διασταύρωση πεζών σε τζείνα τα φώτα. Εν πειράζει, εκάμαν φωτοελεγχόμενη διασταύρωση λλίο πιο πίσω. Εν να περπατήσει λλίο παραπάνω τζαι εν να φροντίσει να αναπληρώσει ύστερα τες θερμίδες που εν να χάσει (χαρ χαρ). Περπατά μέχρις εκεί, μόνο για να διαπιστώσει ότι έχει μια πάρα πολλά ακριβή Μερσεντές ππαρκαρισμένη πας στη διασταύρωση. Πρέπει να εν κάποιου γάρου που το μαγαζί τζιαμέ, γιατί θωρεί την πάρα πολλά συχνά. Τέλοσπαντων, λέει, τζαι πάει να διασταυρώσει, μόνο για να διαπιστώσει ότι η φωτοελεγχόμενη διάβαση εν ελειτούργησε ακόμα. Εν πειράζει. Καρτερά υπομονετικά να την αφήκει κάποιος. Επεράσαν θκυό λεπτά τζαι ακόμα εν εσταμάτησε κανένας, μόνο εθωρούσαν την τζαι εβουρούσαν. ΚΑΛΑ ΡΕ, ΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ BAD HAIR DAY??? Σε κάποια φάση η αφελής κορασίδα εκατάφερε τζαι επέρασε απέναντι! Όχι επειδή την άφηκε κάποιος, αλλά επειδή εν έρκετουν κανένας τζαι επέρασε γλήορα γλήορα.

Συνεχίζει λοιπόν η κορασίδα προς Μακαρίου, στρίφκει που το κατάστημα με τα αθλητικά είδη και προχωρά ευθεία. Η επόμενη διασταύρωση εν σε φώτα τροχαίας που εν one way. Δηλαδή τα αυτοκίνητα παν μόνο δεξιά όπως τα θωρεί. Εν έχει κουμπί να ζητήσεις τον Γληόρη γιατί έρκεται μόνος του. Καρτερά λοιπόν η κορασίδα υπομονετικά να άψει ο Γληόρης. Εμπορούσε να βουττήσει πενήντα φορές ως τωρά, αλλά εν θέλει να γίνει "dangerous pedestrian". Στα άλλα θκυό λεπτά έρκεται ο Γληόρης, οι οδηγοί περιορίζονται πίσω που τη γραμμή τους τζαι η κορασίδα περνά απέναντι. Θέλει να του πει πόσο τον επεθύμησε, αλλά μόλις φτάνει ο Γληόρης εξαφανίζεται. "Εν πειράζει, εν να τον έβρω υστερόττερα".

Τωρά η κορασίδα πρέπει να ζητήσει να διασταυρώσει. Κουμπά το τσιλλούι τζαι καρτερά τον Γληόρη. Ο Σταμάτης της λαλεί ότι ο Γληόρης επήε να κάμει ένα τσιάρο σε κλειστό δημόσιο χώρο τζαι έρκεται. Αν θέλει, μπορεί να την "βοηθήσει" τζείνος.
"Ευχαριστώ", λαλεί του, "εν να καρτερώ τον Γληόρη".

Περνά μισό λεπτό,

περνά αλλο-μισό.

"Άτε, μεν μου κάμνεις κούτζια.", μιτσοκαμμά με νόημα ο Σταμάτης. "Έλα τωρά που εν έρκεται κανένας τζαι κανονίζω σε τζαι'γώ."
"Ρε Σταμάτη, κόψε τα μουσκουρούθκια. Είπα σου εν να καρτερώ!"
"Ρα, μεν είσαι παλαβή, εν να πάθεις όπως την Πηνελόπη τζαι τους ανεμιστήρες. Που ο Οδυσσέας ήρτε ύστερα που 10 γρόνια τζαι στο μεταξύ επήρεν την τζαι εσήκωσεν την"
"Να λείπουν οι εξυπνάδες ρε Σταμάτη. Εν έμεινε τζαι πολλή ώρα. Α, που'σια έρκεται τζαι ο Γληόρης."

Αλλά ο Γληόρης έννε τζιαμέ που έρκετουν. Ήρτε για τα αυτοκίνητα.

Ο Σταμάτης κάμνει ένα σατανικό-I-told-you-so χάχανο, τζαι την κορασίδα άρκεψε όντως να την παίρνει τζαι να την σηκώνει. Αλλά πλέον πεισματώνει. Θα τον καρτερά τον Γληόρη, ό,τι τζαι να γινεί.

Με την πάροδο άλλων θκυό αιώνων, ο Γληόρης εποσπάστην που που τον ηδονισμό του με τα αυτοκίνητα τζαι έρκεται για την κορασίδα. Ο Σταμάτης κιστά τζαι φέφκει προς αναζήτηση άλλων κορασίδων. Τότε η αφελής κορασίδα, χαρούμενη και ανακουφισμένη, σπεύδει να διασταυρώσει, μόνο για να δει ότι οι οδηγοί έχουν σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της προς τον αγαπημένο της Γληόρη. Τζαι μάλιστα ζιγκ-ζαγκ, άμπα τζαι εν δυσκολευτεί έξτρα να διασταυρώσει.

Η κορασίδα κάμνει τους ένα μίνι-χέσιμο-ρεζίλεμα-μπηχτές τζαι λαλεί τους ότι έννε σωστό να στέκονται εμπόδια στην αγάπη της με τον Γληόρη. Κάποιοι την θωρούν αλαφκιασμένοι, άλλοι χαχανίζουν γιατί ερεζίλεψε τον παρέα τους τον οδηγό, τζαι άλλοι εχεστήκαν. Οι πιο πίσω μουρμουρίζουν ότι εγύρισεν της που το καρτέρα καρτέρα μες στον λάλαρο. Ο ΣΙΚ όμως θα ήταν πολλά περήφανος για την εκτελεστική του γραμματέα.

Μέχρι να φτάσει όμως η αφελής κορασίδα στην απέναντι πλευρά του δρόμου, ο Γληόρης έφυε ήδη βουρητός για μια Porsche Cayenne τελευταίο μοτέλλο παρατώντας την κορασίδα στην άκρη του δρόμου σαν την στραντζισμένη ποσφίχτρα του λεμονιού, ο Σταμάτης εστράφην πίσω τζαι εθώρεν την περιπαιχτικά τζαι μουαχαχιασμένα που εν τον έφτασε, τζαι το αυτοκίνητο της τελευταίας λωρίδας επέρασε που δίπλα της ξυστά.

Που τότε η κορασίδα όποτε δει τον αγαπημένο της Γληόρη, βουρά να τον φτάσει, αλλά τούτος φλερτάρει ασύστολα με τα αυτοκίνητα τζαι πάντα γλιάζει της τζαι φέφκει πριν να φτάσει τούτη απέναντι. Τζαι πλέον η κορασίδα καταλάβει τζείνους τους παρεξηγημένους που εγινήκαν "dangerous pedestrians". Δεν είναι επειδή φκιάζουνται, δεν είναι επειδή βαρκούνται να περπατήσουν θκυό βήματα ως τη διάβαση. Είναι επειδή επληγωθήκαν τζαι τζείνοι που τον Γληόρη, τζαι εκουραστήκαν πλέον να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε ένα έρωτα που it's just not meant to be.
Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες , , edit post
6 Responses
  1. ρίτσα Says:

    :)
    εμπνευσμένο.

    το καλλίττερο μου ήταν να διασταυρώνω κάποτε τες τέσσερεις λωρίδες της μακαρίου με τζιήνα τα πορτοκκαλιά φώτα που εν προσέχει κανένας τζιαι δίκαια

    πάντως άλλο να είσαι πεζός τζιαι άλλο οδηγός, προσέχεις εντελώς διαφορετικά πράματα. εχρειάστηκε να γίνω οδηγός για να το καταλάβω τζιαι να σταματήσω να τους ξητιμάζω πομέσα μου.


  2. nic Says:

    πάντως πρόσεχε που τες διαβάσεις. τζαμέ τσιλλούν σε.

    σοβαρά τωρά. ξέρω δύο περιπτώσεις που τους ετσιλλίσαν πας τη διάβαση.


  3. Marl3n Says:

    Leni mouuu. eisai apisteuti!

    Ipoklinomai sto megaleio sou kai se anamenw ;p... 3ereis esi!Mexri tote, drive and walk carefully on the streets of Nic and Cy in general.


  4. Leni Says:

    Ρίτσα, μεν δεις έμπνευση. Σίγουρα βλέπεις με διαφορετικό μάτι την κάθε ομάδα once you join them for a while. Γι'αυτό είμαι πιο ευαισθητοποιημένη μετά την Αγγλία.

    Neerie, ναι εξανάκουσα το. Θυμίζει μου το Cyprus vs Europe (αν βαρκέσαι να το δεις, πήαιννε ολόισια στο 52'').

    Μαρλέν μου, σφύρα μου τζαι έρκουμαι!


  5. xtarmoshiros Says:

    Teleio :)

    En vitsiozos o Stamatis telika...

    Alli fora pu tha su kopsun to dromo sti diavasi, piaine oloisia, efka pas ta kapa (to kapo, tou kapou, ta kapa) tzai pienne apenanti. (opws ekame tzeini sto gia tin agapi su - en to thorw, thymumai to pu ti diafimisi)

    Ashioile!


  6. Richie Says:

    Εν καλη η κουβεντα του xtarmoshiros αμμα εσhε νακκον τον νου σου γιατι εν τζι εν τηλεοραση τζιαι μαλλον εννα γινει το φάιτ κλαπ. Ενιγουει εν τουτος ο ευλοημενος ο ερωτας που τα καμνει ουλλα.Στην Πραγα μολις κατεβασεις το ποι σου μες στον δρομον παλλουκωνουν οι οδηγοι.Στην Κυπρον μολις καμεις το ιδιο τσακκωνουνται ποιος εννα σε τσιλλισει πρωτος