28η Οκτωβρίου χθες και από τις παρελάσεις δε μπορεί να λείψει και η Πολιτική Άμυνα. Εμαζευτήκαμε όλες οι κότες στο χώρο συγκέντρωσης (πας στην άμμο), υπογράψαμε και επιάσαμε τα πορτοκαλί μας γιλέκα. Εκεί τα μμάθκια μας είδαν και εφρίξαν. Πρόδρομος της αη-καντ-μπιλίβ-γουοτ-μαη-άηζ-αρ-σήινγκ κατάστασης και τροφή για σκέψη ήταν η φάση που εβίωσα 100 μέτρα πριν να φτάσω στο χώρο συγκέντρωσης:

Σταμάτησα σε ένα περίφτερο για νερό και ρώτησα:
-Πόσα οφείλω;
Εκεί ήταν και ένας φαφλατάς μεσήλικας που εμίλαν του περιπτερά. Και ο οποίος με το που συντυχάνω, διακόπτει το μπλα-μπλα με τον περιπτερά και στρέφει τα πυρά του προς εμέ, ρωτώντας με τσας θρασύ και έκπληκτο ύφος:
-Μα,,, θέλεις να πεις είσαι Κυπραία;! (Ρίτσα θυμίζει σου τίποτε;)
-Ναι.
-Φαίνεσαι Αμερικάνα (..what the..??!). Πάντως, είσαι πολύ ωραία κοπέλλα, μπράβο μπράβο!
- .. Ευχαριστώ, να'στε καλά. (παρ'τον πληθυντικό στα μούτρα, παππού)

Ας σταθούμε ένα λεπτό στην πιο πάνω παραλογία. Τι εννοείς μεσιέ φαίνουμαι αμερικάνα; Επειδή φορώ απλό κοντομάνικο t-shirt, jeans και αθλητικά; Και επειδή εσύ έκρινες ότι είμαι όμορφη κοπέλλα σημαίνει αυτόματα ότι είμαι αμερικάνα; Είδες καμιά φορά τες αμερικάνες; Oh well. Εν επρόλαβα να το πολλοσκεφτώ, καθότι είχα φτάσει στο χώρο συγκέντρωσης των αμυνιτριών και εκατάλαβα γιατί για εκείνον εφάτσαρα αμερικάνα. Επειδή το τι εφορούσα, πόρρω απείχε απ'αυτά που εφορούσαν οι πλείστες άλλες κότες.

Κολάν με μποτάκι με τακούνι αλά Ρομπέν των Δασών, παπουτσούθκια αθλητικά μεν - Calvin Klein πατωμένα με μαύρα στρας και γκλίττερ δε, πλατφόρμα peep-toe ασημιά, γυαλί τζαμαρία αλά κουκουβάγια (τούτο ήταν τόσο αστείο που τούτες εν οι μόνες λέξεις που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να το περιγράψω), μπλούζες με ένα ώμο τζαι μεταλλικό συνδετικό κρίκο (αλά αρχαία Ελλάδα ένα πράμα;), τι να πρωτοπώ. Επίσης με τη φρενίτιδα που διακατέχει τες Κυπραίες επί τούτου, θεωρώ πλέον  περιττό να αναφέρω τις τσάντες τις Λουί Εμετόν και Guess-how-kitsch-I-am σε size ταξιδίου.

Και όλα αυτά για να:
  • στεκούμαστε 2 ώρες 
  • μες στον κώλο της πυράς
  • μαντρίζοντας κόσμο 
  • πίσω που τα σχοινιά
  • για να μεν τους πατήσουν 
  • όσοι επαρελαύναν
  • για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου
  • 1940
  • επέτειο του ΟΧΙ 
Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν άντεξα να γελάσω χαιρέκακα σε όσες φάσεις το τακούνι εβυθίζετουν μες στην άμμο, δυσκολεύοντας την φορήτρια του να περπατήσει, και αναλογιζόμενη το εξής φιλμάκι:




ΠΟΥ ΠΑΕΙΣ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΤΙΣΜΑ;;
Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες , edit post
9 Responses
  1. Sike Says:

    LOL @ "παρ'τον πληθυντικό στα μούτρα, παππού" και "φορήτρια"
    ΜΑΧΑΧΑΧΑΧ


  2. συγγνωμη, σου εδινε συγχαρητηρια που εισαι ομορφη??
    δεν καταλαβα...


  3. ρίτσα Says:

    ε όι λένη! stop stealing my thunder!

    κατατάλλα, τυπικό δείγμα κυπριακής νεολαίας


  4. Ανώνυμος Says:

    η 'Πολιτικη Αμυνα' τι ειναι;


  5. Leni Says:

    Νεράιδα, μάλλον το μπράβο ήταν για τους δικούς μου χεχεχεχε

    Ρίτσα, σόρυ ρεε :Ρ

    Μπάμπης! What a pleasant surprise :)
    Η Πολιτική Άμυνα είναι μια δυναμη του κράτους για βοήθεια του πληθυσμού σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, τεχνολογικού ατυχήματος ή πολεμικής σύρραξης. Γι' αυτό το σκοπό καταρτίζει άτεκνες γυναίκες και αφυπηρετήσαντες άντρες σε θέματα Α' Βοηθειών, Μέριμνας και Διαβιβάσεων. Επίσης διατηρεί ομάδες Διάσωσης. Περισσότες πληροφορίες στη σελίδα της Πολ.Άμυνας. :)


  6. Sike Says:

    με άλλα λόγια νιώθουμε περήφανοι που έχουμε τη λένη στο εν λόγω φορς :]

    είμαι περίεργη να μάθω τι νομίζει κάποιος που δεν ξέρει, για το τι είναι πολιτική άμυνα. Άμυνα against πολιτικούς; Μαχαχ. Ακούεται σαν το κόμμα που θα έφτιαχνα τούτο.


  7. Alice World Says:

    Νομίζω ότι το σύνδρομό ντύνομαι-παντές-τζαινα-πάω-στο-γάμο-της-θκείας-μου-και-το-ίνδαλμα-μου-είναι-ανεγκέφαλες-σελεπριτεις-τυπού-μπέκαμ-ή-πάρις δεν θα το αποβάλουμε ποτέ σ'αυτό το νησί!


  8. Ουφ! Says:

    "Λουί Εμετόν"

    :-)))

    αυτές που περιγράφεις είναι παντού.... σαν τις κατσαρίδες!!!


  9. Χάχαχ οι αμερικάνες, οι Λουί-Εμετόν, η περιγραφή και το φιλμάκι! Έγραψες!