Ντζιλάτε στο παρακάτω λινκ για οδηγίες πώς να φτιάξετε το δικό σας κκουλότατο φωτιστικό για Ε δέτε πάρακατω. 





Εικόνα από εδώ

How cool is that??!!

Εθύμησε μου 1ο έτος στο πανεπιστήμιο, όταν ένα πρωινό που έχασκα την τι.βου. είδα σε ένα πρωινάδικο ένα τύπο που έκαμε φωτιστικό χρησιμοποιώντας πλαστικά ποτηράκια.
Το concept ήταν πολύ απλό. Χρειάζεσαι 150 πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης, συνδετήρα (stapler), λάμπα-σύρμα και ρυζόχαρτο. Πιάνεις ένα ποτηράκι και καρφιτσώνεις με συνδετήρα  άλλα έξι στην περίμετρο του, υπολογίζοντας τα χείλη των ποτηριών να είναι όσο το δυνατό στο ίδιο ύψος. Μετά συνεχίζεις να συνδέεις ποτήρια και στην πορεία η κατασκευή παίρνει ένα σφαιρικό σχήμα. Όταν προχωρήσεις αρκετά, χρησιμοποιήσεις την κατασκευή σου σαν κράνος, κρεμμασεις την ωσάν πρωτοποριακό κάλυμμα των κιτς επιτοίχιων φωτιστικών του διαμερίσματος που ενοικιάζεις, δοκιμάσεις ανεπιτυχώς να την κρεμμάσεις και πας στο κεντρικό φωτιστικό πέρκι σάσει, κάμεις ότι πίνεις και που τα 100 ποτήρια ταυτόχρονα, και τελοσπάντων ό,τι άλλη πελλάρα σου κατέβει, υπολογίζεις και αφήνεις μια τρύπα διαμέτρου περίπου 15cm. Μέσα σε αυτή θα τοποθετήσεις τη λάμπα σου, την οποία θα φροντίσεις πρώτα να θωρακίσεις με ρυζόχαρτο (έλεγε ο παρέας, ο οποίος ήταν πιο μάστρος από'μένα).

Ενθουσιάστηκα τα μάλα με την ιδέα και το αποτέλεσμα κι έτσι πήρα τες ποδάκλες μου και επερπάτησα τον αδόξαστο (wasn't old enough to drive back then) για να έβρω κι εγώ 150 τα ίδια πλαστικά ποτηράκια για να το κάμω. Έφερε μου ο τότε μπ.φ. (μπούφος) λάμπα με σύρμα ΚΑΙ πρίζα (ατσααααα) και εξεκίνησα να καρφιτσώνω. Πρέπει να ομολογήσω ότι παίρνει κάποια ώρα, εκτός και αν πιείς ένα λίτρο καφέ τζαι πελλάνεις που την υπερκινητικότητα.

Το αποτέλεσμα όμως άξιζε τον κόπο! Ήμασταν και οι 3 (roommates) πολλά χαρούμενες. Ανάφταμεν το κάθε νύχτα στην αρχή και εχαλαρώναμε. Εφκάλλαμεν το και στη βεραντάρα μας και εκαθόμασταν συνοδεία μουσικής. Φιξ. Το φως φυσικά ήταν κόκκινο και κάπως παρεξηγήσιμο αλλά άτε ας μείνουν ευλοημένα.. Σε κάποια φάση κάτι επήε λάθος με το ρυζόχαρτο και τη λάμπα τζαι εκρούσαν 5-6 ποτηρούθκια.. Έκτοτε εν το πολλοανάφκαμε. Ύστερα άρκεψε να πιάνει σκόνες τζαι άτε να καθαρίσεις ένα φωτιστικό με σχεδόν μισό μέτρο διάμετρο, ούλλο τρύπες. Αλλά το φωτιστικούι μας αγαπούσαμεν το πάρα πολλά. Είχαμε μάλιστα αποπειραθεί να κάμουμε άλλο ένα με τα μικρά ποτηράκια του καφέ (τα μαύρα) αλλά τα οποία εν εφανταστήκαμε ότι θα ήταν τελείως αδιαφανή, άρα μόνο σαν διακοσμητικό εμπορούσε να χρησιμοποιηθεί τζείνο.

Στη μετακόμιση το φωτιστικούι δεν είχε πλέον θέση... Επετάξαμεν το, με πόνο ψυχής, αφού είδε ούλλη μας τη φοιτητική ζωή. Είδε να βουρούμε η ώρα 2 το πρωί τον ποντικό με τες σκούπες, πρέπει να είδεν τζαι τον ποντικό πριν που'μάς, είδε μουσικές βραδιές, είδε Μιλάγκρος (καλά μεν βαράτε, ήταν στο 1ο έτος μόνο τζαι εχάσαμεν τζαι το τελευταίο επεισόδιο γιατί εξεταζούμασταν ένα πανηλίθιο αχρηστότατο μάθημα - εκίστησα απίστευτα), είδε έρωτες, είδε ψιλοπαρεξηγήσεις, είδε LTV κλεμμένη που τον σπιτονοικοτζύρη (ο γαμπρός του μας την ένωσε, άρα εν μπορεί να ήταν πολλά κλεμμένη, έννε;), είδε ξενύχτια και group studies, είδε πράματα ανείπωτα τζαι θλιβερά..., είδεν τα ούλλα.


Τι αναμνήσεις ξυπνά ένα click, α;
Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες , edit post
9 Responses
  1. Diasporos Says:

    Μόλις άρκεψα να διαβάζω λαλώ "σίουρα επήρε φωθκιά" χαχα, αλλά εν ωραία τούντα homemade, έχουν συναισθηματική αξία.


  2. Sike Says:

    εγώ λέω να το ξανακάμεις τζιαι να μας βάλεις φωτό, γιατί εν είμαι σίουρη αν εφαντάστηκα το σωστό πράμα... πάντως το απτάξιον λαμπ εν έshει λάθος, χαχαχ!


  3. ρίτσα Says:

    αχ αυτές οι αναμνήσεις

    είναι και αρχή της χρονιάς τώρα, έρκουνται πολλά

    μιαν ένσταση έχω, μα ΜΙΛΑΓΚΡΟΣ;)


  4. Ουφ! Says:

    μετά από τόσα που είδε, έπρεπε να του κλείσετε το στόμα ;-)


  5. :) Τί ωραίο! Θυμίζεις μου παρόμοιες φάσεις δικές μου. Ωραίες αναμνήσεις!

    Καλή συνέχεια


  6. Leni Says:

    Διάσπορε, επροσέχαμεν το να μεν κρούσει, αλλά η λάμπα που είχαμε νομίζω εμπορούσε να μας κρούσει τζαι'μάς :Ρ

    Sike, μπορεί κανένα πιο μιτσή να κάμω, πριν ήμουν σε τριάρι, τωρά σε μονάρι, αντιλαμβάνεσαι :Ρ

    Ρίτσα, εθωρούσαμεν την πολλές, είχα υποβληθεί στη ψυχολογία της μάζας, OK OK GUILTY AS CHARGED!!

    Ουφ, χαχαχαχαχαχα πολλά καλό!!

    Κουνούπι, ευχαριστώ, και σ'εσένα :)



  7. fwtografia tou fwtistikou en yparxei?:(


  8. Leni Says:

    Indiana Ioannou, δυστυχώς τότε δεν είχα δική μου φωτογραφική. Δε ξέρω αν έχουν κάτι οι συγκάτοικοι. Άσε να το ψάξω.