(2)

Όταν ήμασταν στην Ιγκλετέρα, η Τόντα και άλλες δύο πολύ αγαπημένες φίλες είχαν την τύχη να σπουδάζουν μαζί στα Λάντα. Οπότε τι καλύτερο που τες girly εξορμήσεις για καφέ ή για ψώνια.

Μια μέρα ήταν και οι τρεις τους στην πολυσύχναστη Oxford Street, σε ένα από τα πολλά, τεράστια, θεϊκά καταστήματα τζαι εχαζεύαν ρούχα. Εννοείται ότι εμιλούσαν δυνατά τζαι εχαχανίζαν, όπως κάμνουν άλλωστε ούλλοι οι Κυπραίοι άμα βρεθούν σε συνοπαρτζιές των 2+.

Ένας μαυρής εθώρεν τους πολλήν ώρα τζαι εχαμογέλαν.

Η Τόντα, με την ίδια ένταση φωνής (πολλά δυνατή) που εμίλαν τζαι πριν (μεταξύ μας εν τζαι μπόρει να μιλήσει τζαι πιο σιγά):

-Τάχα ήντα μας θωρεί τζαι γελά τούτος;

Ατού ο μαυρής, να χαμογελά έντονα.

-Μα δε που ακόμα θωρεί.

Ο μαυρής τζιαμέ.

-Αναΐα μου α. Κάμνει σαντίς τζαι καταλάβει.

Αννοίει το στόμα του ο μαυρής τζαι λαλεί της σε άπταιστη ελληνική:

-Ζούσα στην Κύπρο για 7 χρόνια. Έπαιζα ποδόσφαιρο σε μια ομάδα. 



(3)

Ζώντας 1μιση ώρα που τα Λάντα, οι εξορμήσεις μου εκεί ήταν συχνές, για να διατηρήσω το γύρισμα μου σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ε πέτε μου τζαι'σείς, εν ήταν να πάμε Oxford street όταν την εστολίσαν για τα Χριστούγεννα; Ακατάχνωτα τζαι αναγέλαστα!

Όπως επερπατούσαμε, με τους γρήγορους ρυθμούς τζείν'της πόλης - και δει τζείν'του δρόμου, εδώκαμεν πας σε θκυό τύπισσες που εστέκουνταν αναίσθητα πας στο πεζοδρόμιο. Η μια κολλημένη πας σε μια (αστόλιστη) αδιάφορη βιτρίνα τζαι η άλλη πιο πίσω, να μάσιεται να την φκάλει φωτογραφία.

Η Τόντα μου:

-Καλά, τωρά εν τόπος τούτες να φκάλλουν φωτογραφία; Κύριε ελέησον.

Ναι, καλά το φανταστήκατε, ήταν Κυπραίες.
Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες edit post
5 Responses
  1. bestman Says:

    Στο Heathrow:
    Κυπραιος 1: Ρε, εννα μου κουβαλήσεις τη βαλίτσα μου;
    Κυπραίος 2: Όι, είμαι τίποτε μαύρος σου;
    Μαύρος πουπίσω τους: Γιατί, τι έχουν οι μαύροι;


  2. Aurora Says:

    Τα Χριστούγεννα ήμουν φιλοξενούμενη ενός κολλητού στο Λονδίνο. Ένα βράδυ βγήκαμε για ποτό στο Momo's, που δυστυχώς δεν θυμάμαι τώρα τι περιοχή ήταν... Κοντά στην Oxford str ίσως αλλά δεν είμαι σίγουρη. Βγήκα έξω το τισγάρο. Πλησιάζουν 2 κοπέλες, ποσσιεπάζουν, λαλεί η μια της άλλης "ε πάμε αλλού κόρη, έχει 100 σαν τούτο στην Κύπρο". Δεν παραξενεύτηκα καθόλου. Εφαινόταν η "κοψιά" τους. Μιαν άλλη φορά αναγνώρισα 2 Κυπραίες στην Ερμού, αλλά στα 100 μέτρα περίπου. Αλλά αυτό είναι έυκολο. Φαντάζομαι σας έτυχε κι εσάς.


  3. Neerie Says:

    κυρία κυρία
    έν έχω παρόμοιαν ιστορία

    να μοιραστώ κάτι άλλο μαζί σας όμως?
    ευχαριστώ


    Αθήνα, πριν πολλά χρόνια, η πρώτη μου φορά μόνη μου. Μπαίνω σε ταξί, κάθομαι μπροστά (βλακεία, ξέρω), θωρώ τον ταξιτζή, έτοιμος να κάμει τον schumacher, βάλλω μάνι μάνι ζώνη:
    Ταξιτζής: "Δεν είσαι από δω ε???"


    (Ξέρω είμαι λλίον εκτός θέματος, πάω πίσω στη γωνιά μου)


  4. Ουφ! Says:

    προσωπικά, μισώ την έκφραση "σαν την κύπρον εν έσιει"

    δηλαδή πόσο μαλάκας είσαι, να κόψεις να πάεις, στο Παρίσι ας πούμε, και επειδή δεν έχεις το αυτοκίνητο σου παρκαρισμένο πας το πεζοδρόμιο έξω που το σπίτι σου, να γκρινιάζεις "σαν την κύπρον εν έσιει" γκρρρρρρρ


  5. Leni Says:

    Bestman, ..ouch!!

    Aurora, μετά που ένα μικρό training που ξάδερφη στη Θεσσαλονίκη, ήμουν σε θέση να αναγνωρίζω τους Κυπραίους στην Ελλάδα. Οι Κυπραίες ξεχωρίζουν που ένα μίλι.

    Neerie, δεν είσαι τζαι πολλά εκτός, "Κυπραίοι στο εξωτερικό" :) Άσε που μου εθύμισες το κλασικό σε περίπτερο στην Ελλάδα: "μια μπουκάλα νερό;" "Κύπριος είσαι;"

    Ουφ, και η απάντηση είναι "σάιν μείνεις έσσω σου"!