...Γιουροβύζια.

(Φυσικά μηδένα προ του τέλους μακάριζε, έχουμε ακόμα ένα ημιτελικό) 

Μου άρεσε που ο πρώτος ημιτελικός ήταν τόσο απλός. Απλός, λιτός και απέριττος. Και εκτός που την Σερβία, εν είδαμε ιδιαίτερα παναΰρκα (wtf was that by the way?) 

Εντυπώσεις από τα τραγούδια;

Τα πλείστα εδυσκολευτήκαν να πείσουν τα ευαίσθητα μου αυτιά.

Με κάποια εκόντεψα να πεθάνω από ανία. Βλέπε Ρωσία, Βέλγιο (μα καλά, ούλλου του υπόλοιπου κόσμου άρεσεν τους το τραγούδι του Βελγίου;!), Λευκορωσσία (πιο κοψοβλέβ άλλη φορά).

Άλλα ήταν σχεδόν ενοχλητικά. Βλέπε Πολωνία (αν και δεν ήταν καθόλου άσχημο, ήταν a bit too surreal for my taste), Σλοβακία (€2000 το κάθε κοστούμι μίσιη μου!!), Φινλανδία, Σερβία (επαναλαμβάνω, wtf was that?! Τζαι ακόμα αρέσκει μου ο Μπρέκοβιτς).

Κάποια πέρασαν εντελώς αδιάφορα. Βλέπε Μάλτα, Λετονία.

Άνετα άκουσα τα τραγούδια της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (επαραξενεύτηκα που επέρασε η Ρωσσία με το τσιοφτοτράγουδο της και όχι η ΠΓΔΜ).

ΑΛΛΑ η έκπληξη ήταν η Ισλανδία!!! Where did that come from? Εκατενθουσιάστηκα με τη σύνθεση και τη δυναμική του τραγουδιού, τη φωνή και την άνεση της ερμηνεύτριας (plus ήβρα την πολλά όμορφη, εν ιδιαίτερα γλυκο το πρόσωπο της)! Αμφιβάλλω αν θα καταφέρει να με ενθουσιάσει τόσο πολλά άλλο τραγούδι από το 2ο ημιτελικό. Εννοείται ότι θα μπω στον κόπο να το ψηφίσω. Είναι εύκολα το τραγούδι του καλοκαιριού. Άτε enjoy, πάω να το ξανακούσω και να λικνιστώ στο ρυθμό του ..πας στην καρέκλα του γραφείου στη δουλειά.

Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες , edit post
12 Responses
  1. Sike Says:

    όι, λένη μου, όι. Ενίσταμαι.
    Καταρχάς δεν είχα το παραμικρό χαπάρι ότι είshεν γιουροβυζίν εψές, ούτε ξέρω (σήμερα άκουσα) ποιον στέλλει η ελλάδα τζιαι ποιον εμείς. Νομίζω έχω κηρύξει τη λήξη των εργασιών με τη γιουροβύζιον.

    στο προκείμενον. Είπα να σου κροστώ τζιαι να ακούσω το ισλανδέζικο. Επάτησα play τζιαι επέστρεψα στη Word μου να συνεχίσω τη δουλειά μου. Ακούω ξεκινά ωραία μοντέρνα μουσική... ακούω τζιαι σχετικά ωραία φωνή... εφαντάζουμουν καμιάν αππωμένη ξανθή και έξαλλη να τραππηά πας τη σκηνή. Στο ρεφραίν λέω "uh? where did the song go?" και έρχομαι πίσω στο βίντεο να δω τι γίνεται. Θωρώ την οθόνη τζιαι ξεκουράζω τα μάτια μου στον τοίχο. Ξαναθωρώ την οθόνη τζιαι ξανά τον τοίχο. Ξανά στην οθόνη, ξανά στον τοίχο. I would swear I was watching Malta. Μα ποια εν η πολλά όμορφη με το γλυκό πρόσωπο;!; Το κόκκινο τσιατήρι;!

    Αλλά μπράβο σου που επρόσεξες το πρόσωπο... εγώ έμεινα στους πάττιχους πουκάτω που ήταν πιο μεγάλοι που το πρόσωπο.

    OK SO I´M MEAN.


  2. Μόλις εφκήκε η Ισλανδή λαλεί ο κύριος αχάπαρος "it ain't over till the fat lady sings" :)

    Εν μου άρεσε κανένα τραγούδι εψές. Μόνο ο Αλκαίος, αλλά έχω issue μαζί του που την εφηβεία μου.


  3. Eólica Says:

    Κι εσύ τέκνον Λένη γιουροβιζιονική; Ομολογώ ότι είδα το επειδή αναγκάσαν με! Εξεχώρισεν η κορούδα αλλά όι τζιαι το άσμα του καλοκαιριού! (τι να πει τζιαι το alors on dance που έγινε τζιαι το γκραν σουξέ τότε;)
    πι ες κόρη άλλαξε το μπακλινκ στο μπλογκ σου, εμετακόμισα (ήρτες τζιαι στο πάρτυ, ριμέμπερ;)


  4. Εγώ είδα το φινάλε του Λοστ στη Νόβα. Εξίασα ότι είχε βίζουβίζου (έτσι τη λαλεί μια ανιψιούλα μου). Άσχετο με το ποστ αλλά εκτίτζιασα με το Λοστ. Βάλω το βίδεον να δω της Ισλανδή.


  5. Leni Says:

    Sike, εσύ να δεις ότι ως πριν τους "πάττιχους" (εν εμφανής η επίδραση του καλοκαιριού πάνω σου) άρεσκε σου το τραγούδι. E stereotype ..lover (αππωμένη ξανθή μίσιη μου :Ρ)

    Αχάπαρη, άμα σου άρεσε ο Αλκαίος, που εκατηντηθήκαμε να πούμε "μα ακόμα πάει το τραγούδι;" τότε I rest my case. Αλλά αφού έχεις issue τι να πω.

    Εόλικα, εβλέπαν την πολλά παλιά οι δικοί μου. Μετά που εποτζοιμούνταν ώστι να αρκέψει, έβλεπα την εγώ. Εν issue που την εφηβεία μου :Ρ Βασικά ως παιδί της μουσικής άρεσκε μου ο διαγωνισμός. Αυτά γιατρέ μου.
    Το alors on dance εξόφλησε που τότε που το εχόρεψε με μικρά πηδηματάκια η Ρούλλα με τη θεόστενη κόκκινη κακόγουστη αλά-τουαλλεττέ φούσταν της. Ένηγουεη, επολλόπαιξε και προβλέπεται να μας λύσει τα νεύρα όοοοολο το καλοκαίρι.
    Οφφ κκόρς αη ριμέμπεερρρρρ, τώρα να το αλλάξω ;Ρ

    Ασυγχώρητη, ε πώς σου εφάνην;


  6. ρίτσα Says:

    εν μπορώ να πω ότι εθθουσίασε με το τραγούδι. καλό ήταν. εγώ είμαι υπέρ όποιου έσιει φωνή τζιαι συγκλονίζει με όι σε πιτσιποπάκια τύπου καλομοίρα, αν και συμπαθώ την.

    αχάπαρη εγώ μια φορά και ένα καιρό έκατσα πάστα πόθκια του αλκαίου να φανταστείς


  7. Leni μου εν μπορώ να πω ότι κόφκω φλέβα. Συμπαθητικό. μιιχχιχι


  8. Το γερμανικό εν καλό. κκιούττικο θα έλεγα:)


  9. Aurora Says:

    Κι έμένα της Ισλανδίας μου άρεσε! Σε σχέση με τα άλλα... Είναι γιουροβιζιονίστικο... από την καλή άποψη!
    Αλλά, συμφωνώ κυρίως με Terra Incognita! Η Γερμανία μετά από χρόνια είναι πολύ καλή! Μα νομίζω το άκουσα και στο ραδιόφωνο. Και της Γαλλίας μού άρεσε. Εν παναϋρκώτικο.


  10. Xippasmeni Says:

    Έννα συμφωνήσω και εγώ οτι της Γερμανίας άρεσε μου. Της Ισλανδίας ήταν οκ αλλά δεν θα το έλεγα και τραγούδι του καλοκαιριού! Το φόρεμα της εν το συζητώ καθόλου.
    Τα υπόλοιπα περνούσαν λίγο απαρατήρητα. Άρχισα να πιστεύω πως εστείλαν τσόφτες φέτος γιατί καμία χώρα εν θέλει να διοργανώσει τον θεσμό του χρόνου, λόγο κρίσης. Εν μπορώ να σκεφτώ αλλον λόγο!


  11. Ρίτσα ελπίζω να μεν εξαναέπλυνες τα ρούχα που φορούσες!

    (είμαι αρωστη ξέρω το)


  12. Leni Says:

    Ρίτσα, μπορώ να σου πω ότι άμα εν πιτσιποπάκια δυσκολεύκουμαι ακόμα περισσότερο να πειστώ.

    Ασυγχώρητη, ασσέν :Ρ

    Τέρρα, μα ούλλους ακούω να λαλούν για το γερμανικό, εν να πάω να το ακούσω σιόρ.

    Aurora, ούτε της Γαλλίας το άκουσα. Πάω τωρά.

    Ξιπασμένη, πάντως όντως η κρίση εφάνηκε τζαι στην Γιουροβύζια.

    Αχάπαρη, θυμίζεις μου μια φορά επήαμε σε συναυλία του Ρακιντζή (ήμουν 13) και επέρασε που μπροστά μας. Εν ήθελα να φκάλω τα ρούχα μου χαχαχααα. Αλλά ήμουν 13. Αχεμ