Παραθέτω αυτούσιο σημερινό άρθρο του Πολίτη, με το οποίο δεν εσταμάτησα να γελώ όσο το εθκιάβαζα: 

Κατά την επίσκεψη του Πάπα έγιναν πέντε «παραβάσεις»
Παραβιάσαμε το πρωτόκολλο
Η Έλση φορούσε λευκά, ο Αρχιεπίσκοπος τον ασπάστηκε και ο Βέργας τού έδωσε δώρο. Αυτές είναι μερικές παραβιάσεις του πρωτοκόλλου του Βατικανού για τον Πάπα που έγιναν στην Κύπρο

Κατά την τριήμερη επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου 16ου στην Κύπρο, ο «Π» κατέγραψε πέντε παραβιάσεις του πρωτοκόλλου του Βατικανού.
Γράφτηκε και ειπώθηκε ουκ ολίγες φορές την περασμένη εβδομάδα ότι, βάσει του πρωτοκόλλου του Βατικανού, ο Πάπας απαγορεύεται να καθίσει σε τραπέζι για φαΐ με λαϊκούς, παρά μόνο με κληρικούς και ότι ταξιδεύει από τη Ρώμη πάντα με Alitalia και επιστρέφει με τις αερογραμμές της χώρας που επισκέπτεται. Εντούτοις, τα πιο πάνω αποτελούν μόνο ένα μικρό κομμάτι των κανονισμών του πρωτοκόλλου του Βατικανού, αναφορικά με τις συναντήσεις που πραγματοποιεί ο Πάπας.

Η πρώτη κυρία
Κατά την άφιξή του στην Κύπρο την Παρασκευή 4 Ιουνίου, τον Πάπα υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Χριστόφιας με τη σύζυγό του, Έλση . Η πρώτη κυρία φορούσε λευκά ρούχα, κάτι που απαγορεύει το πρωτόκολλο του Βατικανού, σύμφωνα με το οποίο, όσοι πραγματοποιούν επίσημη συνάντηση με τον Ποντίφικα πρέπει να αποφεύγουν το άσπρο χρώμα στα ρούχα τους, καθώς αυτό είναι το χρώμα του Πάπα. Στο πρωτόκολλο αναφέρεται ότι μόνο οι αρχηγοί κρατών που προέρχονται από βασιλική οικογένεια μπορούν να φορούν άσπρα ρούχα όταν συναντούν τον Πάπα, κάτι που έπραξε η βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, όταν επισκέφθηκε το Βατικανό και συνομίλησε με τον Πάπα Βενέδικτο.

Ο ασπασμός
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ασπάστηκε τουλάχιστον δύο φορές τον Πάπα. Αυτό απαγορεύεται βάσει του πρωτοκόλλου. Ο χαιρετισμός των μη καθολικών στον Πάπα γίνεται με τον εξής τρόπο: Ελαφριά υπόκλιση και χειραψία. Όσον αφορά τους καθολικούς, αυτοί χαιρετούν τον Πάπα γονατίζοντας και φιλώντας το δακτυλίδι στο δεξί του χέρι. Ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, λανθασμένα χαιρέτισε τον Πάπα φιλώντας το χέρι του.

Δώρα και γυναίκες
Ο δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, προσέφερε δώρο στον Πάπα Βενέδικτο κατά την άφιξη του δεύτερου στην εκκλησία Αγίας Κυριακής Χρυσοπολίτισσας την περασμένη Παρασκευή. Αυτό απαγορεύεται από το πρωτόκολλο, καθώς δώρα στον Ποντίφικα μπορούν να προσφέρουν μόνο αρχηγοί κρατών.
Παράλληλα, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πάπας Βενέδικτος συνάντησε όλα τα μέλη της οικογένειας του Προέδρου Χριστόφια. Οι δύο κόρες του Προέδρου, Χριστίνα και Μαριάννα, φορούσαν ρούχο που άφηνε εκτεθειμένους ώμους και πλάτη. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Βατικανού, οι γυναίκες που έχουν επίσημη συνάντηση με τον Πάπα πρέπει να φορούν μακρύ φόρεμα ή παντελόνι κουστουμιού, ενώ απαγορεύεται η έκθεση των ώμων και της πλάτης. Η κάλυψη του κεφαλιού με μαντίλα, σύμφωνα πάντα με το πρωτόκολλο, είναι προαιρετική.

Χωρίς σάνδαλα
Επίσης, το κοινό (όχι οι επίσημοι προσκεκλημένοι) που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον Πάπα, πρέπει να αποφεύγει τα σάνδαλα, τα κοντά παντελόνια και τις φούστες πάνω από το γόνατο. Στις εκδηλώσεις που έγιναν κατά την επίσκεψη του Πάπα στο νησί, και οι οποίες ήταν ανοικτές στο κοινό, κανένα από τα πιο πάνω δεν τηρήθηκε.


Μπους προς Πάπα
Τον είπε «κύριο»
Την πιο σοβαρή παραβίαση του πρωτοκόλλου του Βατικανού για τις συναντήσεις του Ποντίφικα, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, την έκανε ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος, Τζορτζ Μπους ο νεότερος, όταν προσφώνησε τον Πάπα Βενέδικτο «sir», δηλαδή «κύριε». Στις 9 Ιουνίου του 2007, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε τον Πάπα στο Βατικανό και ερωτηθείς από τον Ποντίφικα αν έχει προγραμματίσει συνάντηση με την κοινότητα του Sant΄ Egidio, απάντησε: «Yes, sir». Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Ποντίφικας πρέπει να προσφωνείται «Αγιότατος» ή «'Αγιος Πατέρας». Αξίζει να σημειώσουμε ότι και ο ίδιος ο Πάπας Βενέδικτος παραβίασε μερικές φορές το πρωτόκολλο του Βατικανού. Την επομένη της εκλογής του Μπαράκ Ομπάμα στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, ο Πάπας Βενέδικτος παραβίασε το πρωτόκολλο και έστειλε προσωπική συγχαρητήρια επιστολή στον Ομπάμα.

ΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΗ
Κωδικός άρθρου: 950630
ΠΟΛΙΤΗΣ - 08/06/2010, Σελίδα: 38


Καλά ολάν, μα εν κάμνουν το homework τους πριν να υποδεχτούν τους ξένους τους; 
Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες edit post
18 Responses
  1. Aurora Says:

    Xm... Πελλάρες. Μεν μου μιλάτε για πρωτόκολλο! Θυμίζει μου εφιαλτικές μέρες στη δουλειά!


  2. Ανώνυμος Says:

    eprolaves me!!!pola gelio...ma apo oti fenete oute o papas kamei to homework tou!lol
    ate re je evale t asrpu8kia ts i elsi!!!


  3. Sike Says:

    LOL! ίντα ρεζίλι!

    Πρέπει να επεταχτήκαν τα μμάθκια του πόξω που είδεν την Πρώτη Πεζούνα να τον καρτερά έξω που το αεροπλάνο!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!! "μόνο οι αρχηγοί κρατών που προέρχονται από βασιλική οικογένεια μπορούν να φορούν άσπρα ρούχα" ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ Τζιαι που τον εμούνταρεν ο Αρχιεπίσκοπος να τον φιλήσει, ΑΑΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΧ! Φαντάζουμαι τους φρουρούς του, πρέπει να επαιχτήκαν! Η ενδοεπικοινωνία των αυτιών πρέπει να ήταν on fire! Τζιαι ο Βέργας ΖΑΒΑΛΛΙ ΜΟΥΥ ΕΔΩΚΕΝ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥΙΙΙ ΑΑΑΑΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧ LOL LOL


  4. Ανώνυμος Says:

    Μα να αφήκουν εκτεθειμένους τους ώμους οι κόρες του προέδρου; τς τς τς απαράδεκτον ολάν!
    Να πιστέψω ότι μες σε τζίνους ούλλους τους αθκιασερούς που επήαν να τον δούσιν, εν είshεν που εφορούσαν σάνταλα; Άλλη παραβίαση του πρωτο-κώλου!
    Τζι αν τρέμει το shέριν του τζι εν κουτshήσεις το δαχτυλίδιν να το φιλήσεις;


  5. Christina Says:

    Γιατι την καππακοτη που εκαμαν του Παπα οι γαμπρουες του Χριστοφκια ειδετε την?


  6. Neerie Says:

    Δηλαδή εκάμαν παράπονο οι ακόλουθοι του Πάπα ότ εν εσεβαστήκαμεν το πρωτόκολλο?

    Οξά τη δουλειά της κυπριακής δημοκρατίας έκαμεν την ο Πολίτης (εκ των υστέρων) τζαι ήβρεν τί έπρεπε να κάμουμε τζαι τελικά δεν???


  7. Leni Says:

    Aurora, σόρυ α;

    Νεκατωμένη, επίσης σόρυ α; Εε του Πάπα αρέσκει του να παίζει λλίο πελλό (πόσο μάλλον των Κυπραίων!)

    Sike, ίντα δωρούι λαλείς να έδωκε ο Βέργας; Φαντάστου πόσο εκολαστήκαν οι φρουροί αυτό το άγιο τριήμερο LOL

    Invictus, ξιτιμάζεις τζαι λαλείς του "Αγιότατε, κάτσε ένα τόπο" μεχεχεχ

    Χριστίνα, τι εννοείς;

    Neerie, απλά ο Πολίτης ξέρει τα ούλλα (εκ των υστέρων) :Ρ Εν ξέρω αν εδημοσιεύσαν παρόμοιο θέμα οι άλλες εφημερίδες για να είμαι ειλικρινής.


  8. Τούτη η Ελση εν τέλεια μισοδότζιην. Αφού έβαλεν που έβαλεν τα άσπρα, έπρεπε να τον αρπάξει να του δώκει ενα γλωσσόφιλο (ιουυυ) τζιαι να του κάμει δώρο μιαν καλάθα τσάιν κουρτουνιά.


  9. ρίτσα Says:

    μα έσιει έτσι πράματα α;


  10. misharos Says:

    Χαχα είδα το εψές στο τρωκτικό τζιαι εφύρτηκα.
    Ε τζιαι χέι ρε πάπα!


  11. Πφφφ...

    Σιγά τον Πάπα... Το Βατικανό των παιδεραστών και των κρυφό-γκέι μου έβγαλε και πρωτόκολλα και θέλει και την επιτήρηση τους!

    Βέβαια, ουδεμία έκπληξη προς την ασχετοσύνη της κυβέρνησης. Από το να παρουσιαστεί η "πρώτη κυρία" όπως ντύνεται συνήθως, καλύτερα με τα άσπρα και ας παραβιάζει το πρωτόκολλο.

    Κατ' αρχήν ο Χριστόφκιας δήλωσε πολλάκις Άθεος! Με τι θράσσος πήγε να τον υποδεχτεί; Αν είχε @@ ας καθόταν σπίτι του και ας απαξιούσε!

    Μαλακίες...


  12. Eólica Says:

    Ποιο homework Λένη μου; Τούτοι τον τζιαιρό που ήταν σχολείο θα ήταν οι πρώτοι που επιάναν το τετράδιο της καλής μαθήτριας της τάξης για να αντιγράψουν τις ασκήσεις!


  13. Sike Says:

    η Βασίλισσα Ελισάβετ ROFL

    ήρτεν μου έτσι ξαφνικά, όπως εκαταλάβετε


  14. Ανώνυμος Says:

    Ena plasma sior en evrethike na pliroforisei ton proedrako mas gia ta protokolla! MHN FILAS ke PROEDREEEEEE just in case ....eisai pio safe na min paraviaseis protokolla! Oti vriskei na to aspastei kale m!...en tou edwsan arketin agapi pou itan mitsis? Ts...Kala kai gw ton papa, kyrio tha ton apokalousa apo sevasmo gia tin ilikia tou...an itan mitsis tha toe elea E Venedikteeee! Alla Agiotato? Hmarton! Mono o Theos en Agiotatos!


  15. Leni Says:

    Ου Γριστός, ποιος εμφανίστηκε στη θέση του Πάπα τζαι της Πρώτης Πεζούνας;



  16. SKonte Says:
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  17. Leni Says:

    ΣΚόντε, η απάντηση στα σχόλια του επόμενου ποστ. Τώρα να τον φύω...