Σήμερα 6 του Οκτώβρη το 2010 επιχείρησα να κλείσω ραντεβού για ΠΑΠ τεστ στο Μακάρειο Νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Κύπρου μας, της Λευκωσίας.

Το συντομότερο διαθέσιμο ραντεβού ήταν στις 7 του Φεβράρη το 2011.
Ναι, ύστερα που τέσσερις (four, quattro, quatre, cuatro, vier, nne, ד, 肆, 4) μήνες (τζαι μια μέρα, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα αυτό). 

Παρακαλώ να σημειωθεί ότι τα τελευταία 5 χρόνια (μέχρι και τον Μάρτη 2010) που κάμνω το συγκεκριμένο τεστ στο συγκεκριμένο νοσοκομείο η λίστα αναμονής δεν υπερέβαινε τον ενάμιση μήνα.

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ αγαπημένε/-η αναγνώστη/-τρια,

1. Τι άλλαξε τόσο δραματικά που το Μάρτη, που να δικαιολογεί τον τριπλασιασμό του χρόνου αναμονής για ΠΑΠ;
  • Αναβαθμιστήκαν τόσο πολλά οι υπηρεσίες του Μακάρειου που -μαζικά και άμεσα- όλο και περισσότερες Κύπριες προτιμούν το δημόσιο αντί ιδιωτικό τομέα υγείας ΚΑΙ ΔΕΙ γυναικολογίας; 
    Don't think so, το μόνο διαφορετικό που επαρατήρησα ήταν κάτι κόκκινες μαντριστικές λωρίδες στες ουρές των ταμείων και 2 καινούρια "περίπτερα" - τζαι τζείνα που τον τζαιρό του άξιππα.
  • Εν τόσο μεγάλη η οικονομική κρίση στα κυπριακά νοικοκυριά που πλέον δεν παίρνει τες Κύπριες να ξοδέψουν €150 για μια βίζιτα και ένα ΠΑΠ στον ιδιωτικό τομέα; 
  • Εν τόσο αποτελεσματική η πολιτική της κυβέρνησης για ενημέρωση του κοινού για θέματα υγείας που σπεύδουν μαζικά οι γυναίκες να δουν την υγεία τους; 
  • Επολλύναν τόσο οι αλλοδαπές γυναίκες δικαιούχοι δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία; και τι σημαίνει αυτό σε κοινωνικό επίπεδο;
  • Στα πλαίσια της οικονομικής εξυγείανσης του δημοσίου, η κυβέρνηση έδωσε εντολές να μας πεθάνει εμάς για λιγότερα ΠΑΠ, πέρκι έβρουν τα πόθκια τους ως τες επόμενες εκλογές;
2. Εγώ που πρέπει να κάμνω σε συγκεκριμένα τακτά χρονικά διαστήματα το τεστ μου, πότε πρέπει να κλείω για να βρίσκω;
Διότι όταν η φιλενάδα στην εξυπηρέτηση ασθενών έδωκε μου ραντεβού το Φεβράρη, είπα της σαστισμένη: "Μα πρέπει να κάμω το ΠΑΠ μου εντός τούτης της χρονιάς", τζαι απάντησε "να κλείεις πιο νωρίς". Καλά μαντάμ, άμα θέλω δηλαδή να κλείσω ραντεβού το Φεβράρη, πρέπει να μυριστώ τα νύshια μου ότι πρέπει να πιάσω 5 μήνες πριν; (διότι πιάνεις τζαι ένα μήνα για να τους έβρεις στα τηλέφωνα)

Δηλαδή, απορώ και εξίσταμαι!
Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες , , edit post
25 Responses
  1. Moonlight Says:

    Εγώ επία αρχές του Σεπτέμβρη τζαι είπα να κλείσω ραντεβού τζαι για ΠΑΠ. Λαλεί που πότε θέλετε; (ερώταν με άιστον πελά). Λαλώ της θέλω μές στον Οκτώβρη..Νιόβρη... Εν τζαι έσhει!!! Ε, όποτε έχει καλό! Ε, 29 Δεκεμβρη λαλεί μου.
    Έβαλεν με 4 μήνες μετά.
    Απλά κλείε ραντεβού που την προηγούμενη φορά. Δηλαδή άμα έννα πάεις τωρά, κλείσε ένα για όποτε ξαναθέλεις....

    (Γιθα ούλλα τα άλλα απόρησα τζι εγώ, αλλά εν έχω καταλήξει κάπου για να σου πω κάτι)


  2. Eólica Says:

    Κόρη με γειαν το νέο λουκ! Ανανέωση βλέπω! :)
    Όσο για το Παπ Τεστ, ούτε εγώ εκατέληξα. Μάλλον εν έχουν αρκετούς γιατρούς γιατί εν τους διά λεφτά το υπ. οικονομικών/υγείας. Επίσης, μπορεί να γίνει κάτι με τζείνη την μαννή τη στριμένη τη γραμματέα των εξωτερικών ιατρείων; Κάθε φορά τη βρίσκω και πιο αντιπαθητικιά!


  3. Ανώνυμος Says:

    Να πάτε στην κλινική του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού που εν και πολλά πιο νωρίς τα ραντεβού τους και πολλά φτηνά.
    www.cyfamplan.org


  4. Είμαστε ένα ωραίο καπιταλιστικό κράτος όπου αν δεν πληρώσεις δε γίνεται η δουλειά σου. Τουλάχιστον αν μπορείς να πληρώσεις οκ, τι γίνεται όμως με αυτούς που δεν μπορούν. Επίσης είναι καιρός να μάθουμε ότι και οι αρρώστιες μας πρέπει να προγραμματίζονται λίγους μήνες πριν τουλάχιστον.


  5. Moonlight Says:

    ΑΤΕ ΡΕ!!!!!!
    Έννα το ψάξω!
    Το θέμα ένι ότι δικαιούμαστεν το ρε γμτ το δωρεάν του νοσοκομείου...εν ανάγκη να το βάλλουν τόσο καιρό μετά;;;;;


  6. Sike Says:

    Ως επιστάτης του project "The taming of the Makareio shrew", να σας ενημερώσω για τα μέχρι στιγμής πορίσματα:

    - to maintain sanity, smile and reply apologetically to WHATEVER she throws at you. You will actually see her muscles untighten a little.

    ένα καλόν της (για να τη δείτε λλίο πιο θετικά) και σε αντίθεση με ΟΛΟΥΣ τους άλλους τζειμέσα and beyond, εν ότι λάσσει σε όποιον κοντέψει στο counter της λόγω προσωπικών δεδομένων ασθενών που υφάρχουν ή λέγονται εκεί.

    τζιαι πότε έγινεν 150 ευρά το παπ;;;


  7. Leni Says:

    Moonlight, εδοκίμασα, εν μου έκλειναν ραντεβού, ήθελαν να πιάσω πιο μετά να κλείσω. Τζαι εν μιλώ για 1 χρόνο μπροστά...

    Εόλικα, Sike, εν ήταν η γνωστή φωνακλού αδιάκριτη πρίχτησσα, ήταν μια άλλη, πιο βατή.

    Εόλικα, φενκς! Μα είχε γιατρούς σήμερα! Είπα αν κάμνουν οικονομία σε εκείνους στα εργαστήρια. Εν μπορώ να καταλάβω.

    Φόβε, ευχαριστούμε για την πληροφόρηση!!

    Σκουλουκούιν, εν έχω πρόβλημα να προγραμματίσω τες αρρώστιες μου που πριν. Είναι όμως κάποια πράματα που εν προγραμματίζουνται. Π.χ. ο δερματολόγος. Που έχει επίσης ενάμιση μήνα αναμονή στα δημόσια νοσοκομεία.

    Sike, την τελευταία φορά που επήε φίλη μου σε ιδιώτη, ήταν 50 έουρα η βίζιτα τζαι 100 το ΠΑΠ. 150 έουρα όπως το κουττούτζι. Αν θέλεις, λαλεί σου.


  8. she Says:

    leni mou, se etsi periptosi dias ta 150 euro na eshis tin kelle sou isixi.en i igia mas touti re, en tze pezoume me tounta pramata!!


  9. Eólica Says:

    @she demon: μπορεί να λαλούμεν τι λαλούμεν για τα νοσοκομεία αλλά η δουλειά που κάμνουν εν καλή, στην τελική. Τζιαι τι κάμνεις άμα δεν έσιεις τζείνα τα 150 ευρά; Αφού δικαιούσαι το τα γέρημα!


  10. Sike Says:

    επήα να δω ποιαν εννοούσες...

    "-Ευχαρ
    Οϊνκ."

    ROFL
    Thats her alright! HAHAHAHA


  11. Aurora Says:

    Δοκίμασε να κλείσεις ραντεβού για καρδιολογικές εξετάσεις να δεις! 13 μήνες μετά. Πεθανίσκεις 100 φορές ως τότε.


  12. Αμάν κόρη ήνταλως κάμνεις έτσι? Ετο μόλις φκεις έξω που την εξέταση κλείσε το επόμενο ραντεβού. Φυσικά εννα πρέπει να βουρήσεις γλήορα διότι αν κάμεις πάνω που 1 λεπτό να σταθείς στην ουρά σημαίνει ένα μήνα πιο αργά.

    Περιττό να σου πω οτι για εξέταση καρδίας της μάνας μου εκλείσαν της ραντεβού σε ένα χρόνο (!!). Τελικα επήε σε ιδιώτη. Αμα εν πληρώσεις πεθανίσκεις ενα πράμα.


  13. Ανώνυμος Says:

    Αν τζαι δέννεν ο τομέας μου τούντα γενεκολογικά, να κάμω μιαν αρώτησην:

    Ποιός ο λόγος να πάεις στο δημόσιο νοσοκομείο, να σου κλείσουν ραντεβού ύστερα που 4 μήνες τζαι να τους δώκεις τζαι 150 ευρώπουλλα ζγιάν το κουττούκιον; Σε ιδιωτική κλινική, κλείεις το ραντεβού σου ΑΜΕΣΑ, πάεις κάμνεις τη δουλειά σου τζαι πληρώννεις τζαι πιο λλίον mind you! Στο Ιπποκράτειο που επήεν η γυναίκα μου, 80 (ογδόντα) ευρώπουλλα εδώκαμεν

    Υ.Γ: ποιά εν τούτη η biatch κκλέρκ του Μακάρειου;


  14. Leni Says:

    She demon, όπως είπε και η Εόλικα, ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ. Αυτή τη στιγμή εν τα έχω. Και εν προβλέπεται να τα έχω σύντομα. Anyway δικαιούμαι το! Γιατί να μεν μπορώ να απολαύσω ιατρικές υπηρεσίες επιπέδου ΚΑΙ στο δημόσιο;

    Aurora, εδοκίμασα. Έπρεπε να κάμω ένα ultra sound καρδίας. Επήα να κλείσω το ραντεβού και είπε μου έχει ένα χρόνο λίστα αναμονής. Κ είπα της ότι θα κάμω τες λοιπές εξετάσεις δαμέ (Λ/σία) και το ultra sound στη Λάρνακα, που ξέρω ότι έχει 1μιση μήνα λίστα αναμονής. Τζαι είπε μου "ΜΑ ΕΝ ΤΖΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΜΝΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΑΜΕΕΕΕ. ΝΑ ΤΑ ΚΑΜΕΙΣ ΟΥΛΛΑ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ" Σηκώνει ποστ που μόνη της η ανάλυση της κουβέντας.

    Αχάπαρη, εδοκίμασα αγαπημένη να κάμω τούτο που λαλείς. Εν μου το εκλείαν τόσο μπροστά.

    Invictus, έννε στο δημόσιο που εν τα 150 ευρώπουλα. Εν σε ιδιωτική κλινική. Εκπλήττει με το κόστος στο Ιπποκράτειο. Για την κκλέρκισσα θέλεις περιγραφή ή αποδείξεις και ονόματα;


  15. Ανώνυμος Says:

    ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΝ ΕΤΕΙ 2010 ΕΙΣ ΓΗΝ ΕΝΑΛΙΑΝ ΚΥΠΡΟΝ!
    ΠΟΤΕ ΕΝΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΓΕΣΥ ΕΙΠΑΜΕΝ;
    ΤΖΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝ ΤΟΥΝΤΟ ΓΕΣΥ ΕΙΠΑΜΕΝ;

    ιχλιχλιάστηκα :ζ


  16. Leni Says:

    Invictus, έλα μαζί μου:
    Ένα όνειρο τρελο,
    όνειρο απατηλό...

    όπας


  17. Neerie Says:

    έπρεπε να το κάμουν όπως στο στρατό: πάεις για εξέταση τζαι πριν φύεις να σου διούν το ΦΑΠ για την επόμενη φορά

    no further comments your honour


  18. Disciple Says:

    εγώ εννα πω κάτι που εννοώ το σαν αστειο. Παρακαλώ να μεν πιαστείτε.
    Τούτο που περιγράφεις δαμέ, εν η απόδειξη ότι η Κύπρος είναι Ελληνική:)))
    Σορρυ, εν εμπορούσα να κρατηθώ:)

    Σοβαρά τωρά, εν εξωφρενικό τούτο που συμβαίνει. Το κράτος έχει υποχρέωση να σου προσφέρει ένα αξιόπιστο σύστημα υγείας. Εν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει τόσο μεγάλες λίστες αναμονής. Εν ρεζίλι...


  19. Ανώνυμος Says:

    @Αππωμένη
    ΚΡΑΤΟΣ - ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ - ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

    Choose any TWO. Simple as that.


  20. Disciple Says:

    Invictus, εγω να θκιαλέξω. Αλλά όι να πεθάνω ώσπου να πάω στο γιατρό...

    Τζιαι εν ανήθικο να εξαναγκάζεσαι να πάεις σε ιδιώτη γιατρό, ενώ δικαιούσαι δωρεάν περίθαλψη που το δημόσιο.


  21. Ανώνυμος Says:

    @Αππωμένη
    Μα τωρά ψάχνεις για ηθική ρε Αππωμένη μου; Φυσικά τζαι εν ανήθικο να σε εξαναγκάζουν να πας σε ιδιώτη γιατρό ενώ δικαιούσαι δωρεάν που το δημόσιο. Εγώ πάντως εν δικαιούμαι δωρεάν περίθαλψη που τα δημόσια νοσηλευτήρια οπόταν εν με απασχολεί τζαι ιδιαίτερα. Για το κράτος βλέπεις είμαι μη-προνομιούχος εγώ


  22. Disciple Says:

    Άλλο τούτο. Τι πάει να πει εσύ εν δικαιούσαι δωρεάν περίθαλψη; Εν πληρώνεις φόρους εσύ;! Εν είσαι πολίτης της κυπριακής δημοκρατίας;

    Δικαιούται η κυβέρνηση άραγε να ορίσει ποιος δικαιούται και ποιος όχι δωρεάν περίθαλψη σε δημόσιο νοσοκομείο; (ενεν ρητορική ερώτηση. Ξερει κανένας;)


  23. Ανώνυμος Says:

    @Αππωμένη
    Για να δικαιούσαι ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Κύπρο πρέπει να ισχύει ένα από τα ακόλουθα:

    - Να είσαι Τουρκοκύπριος
    - Να είσαι δημόσιος υπάλληλος
    - Να πιάννεις μισθό πείνας (αν είσαι ελεύθερος)
    - Η οικογένεια σου να πιάννει μισθό πείνας (αν είσαι παντρεμένος)

    Στην περίπτωση μου δεν ισχύει τίποτε από τα πιο πάνω. Άρα εκτός που τους φόρους μου, πληρώννω τζαι για την ιατροφαρμακευτική μου περίθαλψη (τζαι τη δική μου τζαι της οικογένειας μου)


  24. Disciple Says:

    Invictus,

    ΟΚ, ας το δεχτώ ότι έτσι είναι. Η απορία μου όμως παραμένει. ΓΙΑΤΙ;

    Γιατι ένας δημόσιος υπάλληλος έχει παραπάνω δικαιώματα που ένα ιδιωτικό;


  25. Ανώνυμος Says:

    @Αππωμένη
    Για τον ίδιο λόγο που ένας δημόσιος υπάλληλος έshει εξασφαλισμένο το γερό του το εφάπαξ αμαν αφυπηρετήσει τζαι καλή σύνταξη, για τον ίδιο λόγο που ένας δημόσιος υπάλληλος έshει βρέξει-shιονίσει τες ετήσιες προσαυξήσεις του (άσε που τες εκόψαν προσωρινά τωρά λόγω κρίσης), για τον ίδιο λόγο που ένας δημόσιος υπάλληλος έshει εξασφαλισμένη τη δουλειά του είτε δουλεύκει είτε όι κλπ κλπ

    Εν τζαι φταίσιν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Τζίνοι εφόσον έχουν τα ωφελήματα απολαμβάννουν τα τζαι καλά κάμνουν αν με ρωτάς. Το πρόβλημα είναι που το κράτος συντηρεί τούντον διαχωρισμό μεταξύ προνομιούχων τζαι μη-προνομιούχων εργαζομένων. Τζι εμείς (του ιδιωτικού τομέα) πληρώννουμεν φόρους, τζι εμείς πληρώννουμεν κοινωνικές ασφαλίσεις αλλά ούτε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχουμε, ούτε εφάπαξ, ούτε ΑΤΑ ούτε τίποτε.