...ιτέκτονας με αρχ...ξέρετε, που

  • να παίζει στα δάκτυλα του τον βιοκλιματικό σχεδιασμό
  • να μεν μας κάμει σπίτι-κούτα 
  • να μας "ακούει"
  • να μεν μας την κόψει..πάρα πολλά
  • να παίζει στα δάκτυλα του τον βιοκλιματικό σχεδιασμό
Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες , edit post
23 Responses

  1. Leni Says:

    Ρε μιτσή... εν να σε κάμω format α :Ρ


  2. Για το βιοκλιματικό σχεδιασμό χρειάζεσαι βασικά μηχανολόγο που εν η δουλειά του


  3. δεν εχω πτυχιο (ακομη)....!

    ντρακ: δεν ειναι απαραιτητο, αφου ο μηχανολογος χειριζεται και αλλα θεματα και χρειαζεται καποιου ειδους ειδικευση στο θεμα (δεν ειναι δηλαδη στη "βασικη υλη").

    απο την αλλη, ενας αρχιτεκτονας πρεπει σιγουρα να εχει μεταπτυχιακο στο θεμα για να πεις οτι "το παιζει στα δαχτυλα".

    ξερω πολυ καλο αρχιτεκτονα, αλλα παιζει να κοβει...
    ωστοσο, ακουσα οτι απελυσε προσωπικο, οποτε σιγουρα τον χτυπησε η κριση.


  4. Sike Says:

    in all humbleness, χαλαρά με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό: αν το πάρεις πολλά ζεστά, ναι εννά καταλήξεις με ένα σπίτι κύβο, γρασίδι στο δώμα τζιαι τεράστια ανοίγματα στο λάλλαρο.


  5. Leni Says:

    Δρακουλίνα, χρειάζεσαι ΚΑΙ μηχανολόγο καλό. Αλλά ο αρχιτέκτονας είναι ίσως λίγο περισσότερο από το ήμισυ του παντός.

    Μις, αποφοίτησεεεεε (όπως λέμε "γύρισεεε"). Ξέρω ποιον ξέρεις, κόβει, είναι τέλειος στο θέμα, αλλά σπίτι-κούτα και δεν "ακούει". Επίσης ναι κόβει (5-6%), αλλά ίσως να ήμουν διατεθιμένη να του τα δώσω εάν πληρούσε όλες τις απαιτήσεις μας. ΚΛΑΨ

    Sike, εν με πειράζει το γρασίδι στο δώμα, ούτε τα ανοίγματα. Αλλά η κούταααααααα ΚΑΡΑΚΛΑΨ


  6. Ενδεχομένως να έχετε δίκαιο απλά ίσως οι μηχανολόγοι που ξέρω ειδικεύουνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο, γι'αυτό.


  7. Invictus Says:

    Εν τζαι θέλεις το τζαι τρίπατον;


  8. leni dear, what do you mean ξερεις ποιον ξερω?! συχναζουμε στους ιδιους κυκλους?!

    btw, 5-6% δεν ειναι πολλα οταν πας σε ατομα με τετοια πειρα (εαν κ εφοσον μιλουμε για τον ιδιο)


  9. Leni Says:

    Δρακουλίνα, ε speak then :D

    Ινβίκτε, δίπατον εν καλόν, φενκς :Ρ

    Μις, άτομο που παίζει στα δάκτυλα του τον βιοκλιματικό, διδάσκει στο Π.Κ. και το γραφείο του έχει πρόσφατα απολύσει κόσμο. Νομίζω για τον ίδιο μιλούμε :) Ναι το ξέρω, γι'αυτό και είμαι ίσως διατεθιμένη να διαθέσω το κεφάλαιο.


  10. Moonlight Says:

    Εν έχω απάντηση, απλά ήθελα να ρωτήσω γιατί εν θέλεις "σπίτι κούτα". Αρέσκουν μου, γι'αυτό ρωτώ.


  11. Leni Says:

    Moonlight, θεωρούμεν το πολλά ψυχρό, όσο ξύλο και πέτρα τζαι αν του βάλεις. Θέλουμε κάτι πιο cosy.


  12. EaglEye Says:

    Emena o dikos mou en polla kalos....evala gewthermia spiti mou..en kserw ti akrivws theleis na kameis esi....en kserw an tin kofkei alla prosexei se polla na men vgeis ektos proipologismoy...
    Antreas Kyprianou kai synergates...
    proteinw ton me ta xilia!!!!


  13. Leni Says:

    EaglEye, αχααααα! Ονειρεύομαι και τη γεωθερμία, αλλά.. έχουμε τεχνικές δυσκολίες: το οικόπεδο είναι ..βράχος. Πονεμένη ιστορία. Αλλά θα τον ψάξω! Θα σε θέλω και για πληροφ. Φενκς :)


  14. Απαντώ ως μηχανικός:
    Γενικά μιλώντας, θέλεις συνδυασμό κατάλληλα εκπαιδευμένου αρχιτέκτονα, μηχανολόγου και πολιτικού μηχανικού για σωστή ανάλυση/σχεδιασμό (μπορείς να βρεις και συνδυασμό τρία σε ένα :)). Στην Κύπρο πολλοί δηλώνουν ειδικοί αλλά λίγοι είναι.

    Ακολούθως θέλεις και σωστούς τεχνίτες: Οι επιλογή σου είναι μεταξύ ημιάσχετων Κυπρίων και πλήρως άσχετων αλλοδαπών. Πληρώνεις σακούλες με χρυσάφι για βιοκλιματικό σχεδιασμό και παίρνεις αέρα κουπανιστό από πλευράς ποιότητας κατασκευής (διάβαζε τίποτα δεν δουλεύει όπως πρέπει να δουλεύει ή και καθόλου-υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις). Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ατόμων (με την κατάλληλη οικονομική επιφάνεια βέβαια) που εισήξαν απευθείας από το εξωτερικό τεχνίτες και υλικά ώστε να έχουν σωστά αποτελέσματα.

    Μην ξεχάσεις και το κόστος υλικών κλπ. που στο πουλάνε λες και σου πουλάνε χρυσάφι ενώ στην πράξη μπορεί να σου πουλάνε σκουπίδια.

    Βάλε στην εξίσωση και την έλλειψη ύπαρξης ολοκληρωμένων συνόλων τοπικών παραμέτρων που είναι αναγκαίες για ολοκληρωμένο βιοκλιματικό σχεδιασμό και η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

    Με απλά λόγια σάστα τζιαι εγύρασιν!

    Όπως είναι τα πράγματα στην Κύπρο σήμερα η εισήγηση μου είναι να μην πας για πλήρη βιοκλιματικό σχεδιασμό αλλά να κάνεις κάποια απλά πράγματα σε θέματα σκίασης, θερμομόνωσης, προσανατολισμού.


  15. Moonlight Says:

    α, βρίσκετε το ψυχρό...
    οκ, καταλάβω το... αν και νομίζω εξαρτάται και το πώς θα το κάμεις που μέσα...

    εν έκαμα σπίτι, εν ξέρω! απλά θωρώ τζαι λαλώ τι μου αρέσκει, μπορεί τζι εγώ αν έρτει ποττέ έτσι ώρα να σκεφτώ το ίδιο!

    εν είμαι ενάντια πάντως στα βιοκληματικά, αλλά νοιώθω ότι εν είμαστε έτοιμοι ακόμα... μακάρι να επληρούσαν ούλλοι τούτα που σου λέει τζαι ο αντρέας πιο πάνω τζαι ήταν να εξοικονομούμε πολλά...


  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  17. καταρχην, συμφωνω με ανδρεα, χρειαζεσαι καλη ομαδα.


    οι βασικες αρχες του βιοκλιματικου σχεδιασμου ειναι απλες.
    βασιζονται κυριως σε προσανατολισμους, ανοιγματα, επιλογη υλικων, περιβαλλουσα φυτευση, buffer zones στο βορρα κλπ. δεν χρειαζεσαι phd για να το κανεις.

    ωστοσο, αν θες πρασινες στεγες, ηλιοσυσωρευτες, γεωθερμιες κλπ δεν εχει και πολυ κοσμο στην κυπρο που να ξερει να το κανει.

    τι αλλο να πω;ενθουσιαστηκα!

    α!ψαξε ιδεες με αρχιτεκτονικους προβολους που κοβουν τις ακτινες προσπωσης του ηλιου κατα τις πολυ θερμες ημερες του χρονου, αλλα ταυτοχρονα να επιτρεπουν τον ηλιο να ζεσταινει το σπιτι σου το χειμωνα.(save some money)

    και ξεχαστε επιτελους τις τερααααστιες τζαμαριες στο νοτο, για ονομα του Θεου! Ξερετε τι σημαινει κατακαλοκαιρο, 40 βαθμοι, θερμοκηπιο... αντε να δροσισεις μετα το σπιτι.

    αυτα. ισως επανελθω.


  18. Ανώνυμος Says:

    Στην Ελλάδα μετά και από άλλες ευρωπαικές χώρες άρχισαν να φτιάχνουν με κομπ.. ψέξε το στο cob.gr και στο youtube, θα ξαγνιαστείς με το πόσο λίγο κοστίζουν όσον αφορά το νομικό πλαίσιο απλά τους λές χτίζω έργο τέχνης και είναι μέσον καλλιτεχνικής έκφρασης δεν δικαιούστε να επέμβετε στην περιουσία μου.. μην με παρεξηγήσεις..στην Κύπρο είμαστεν πολλά πίσω.. δέ το τζε τούτον πέρκι καταλάβεις ποιον μέρος του λόγου είσαι σε αυτή την κοινωνία.. :http://www.livestream.com/freeandrealtv/video?clipId=flv_011925d4-1ccb-4a2d-9f31-48e20d6d24c0 σόρρυ για το θράσος αλλά επόδωσα να ψάχνω ψύλλους μες τα άσχερα ..είμαι μόνη μου τζε άυπνη μερες ... good luck man
    myrsine(yahoo msn) σε περίπτωση που θέλεις να με βρίσεις..
    Love on Earth


  19. Leni Says:

    Myrsine, ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Για ποιο θράσσος μιλάς; :)
    Μιλάς για χτίσιμο με πλινθάρι. Έχουμεν το υπόψη αλλά επίσης ξέρουμε ότι μόνο ένας στην Κύπρο χτίζει με πλινθάρι τζαι έχει τόση πολλή δουλειά που εν αναλαμβάνει άλλη. Το money as debt εξαναείδα το...


  20. Grouta Says:

    Μετα τους ειδικους, εχω απλα μια συμβουλη ως μη ειδικος, αλλα παθων! Το τελειο σπιτι δεν υπαρχει! Το πολλυ σε 5 χρονια, που την στιγμη που θα το κατοικησεις, θα ευχεσαι να το εισχες καμει διαφορετικα!


  21. Ανώνυμος Says:

    Myrsine :)σε ευχαριστώ που δεν με επαρεξήγησες.. κοίτα εδώ και κατέβασε τα handbooks , είναι πολύ κατατοπιστικά για το πως πρέπει να είναι ενα βιοκλιματικό σπίτι δώστα τζε του "ειδικού" αμαν τον εύρεις...O μάστορας που φτάχνει τα πλινθόκτιστα είμαι σίγουρη ότι δεν μπορεί να φτιάξει αυτό http://www.simondale.net/house/index.htm ,ούτε τούτο http://www.earthbagbuilding.com/slideshow.htm , ο μόνος τρόπος είναι να το κάμεις μόνη σου όπως θα το κάμω και γω κάποτε όταν έβρω κατάλληλη γη..

    Love on Earth


  22. Leni Says:

    Grouta, ξέρω το, απλά θέλω να παρατείνω τζείνο το διάστημα των 5 χρόνων για όσο το δυνατό περισσότερο.

    Μυρσίνη, ευχαριστώ, θα τις μελετήσω τις σελίδες!