(2)

Όταν ήμασταν στην Ιγκλετέρα, η Τόντα και άλλες δύο πολύ αγαπημένες φίλες είχαν την τύχη να σπουδάζουν μαζί στα Λάντα. Οπότε τι καλύτερο που τες girly εξορμήσεις για καφέ ή για ψώνια.

Μια μέρα ήταν και οι τρεις τους στην πολυσύχναστη Oxford Street, σε ένα από τα πολλά, τεράστια, θεϊκά καταστήματα τζαι εχαζεύαν ρούχα. Εννοείται ότι εμιλούσαν δυνατά τζαι εχαχανίζαν, όπως κάμνουν άλλωστε ούλλοι οι Κυπραίοι άμα βρεθούν σε συνοπαρτζιές των 2+.

Ένας μαυρής εθώρεν τους πολλήν ώρα τζαι εχαμογέλαν.

Η Τόντα, με την ίδια ένταση φωνής (πολλά δυνατή) που εμίλαν τζαι πριν (μεταξύ μας εν τζαι μπόρει να μιλήσει τζαι πιο σιγά):

-Τάχα ήντα μας θωρεί τζαι γελά τούτος;

Ατού ο μαυρής, να χαμογελά έντονα.

-Μα δε που ακόμα θωρεί.

Ο μαυρής τζιαμέ.

-Αναΐα μου α. Κάμνει σαντίς τζαι καταλάβει.

Αννοίει το στόμα του ο μαυρής τζαι λαλεί της σε άπταιστη ελληνική:

-Ζούσα στην Κύπρο για 7 χρόνια. Έπαιζα ποδόσφαιρο σε μια ομάδα. 



(3)

Ζώντας 1μιση ώρα που τα Λάντα, οι εξορμήσεις μου εκεί ήταν συχνές, για να διατηρήσω το γύρισμα μου σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ε πέτε μου τζαι'σείς, εν ήταν να πάμε Oxford street όταν την εστολίσαν για τα Χριστούγεννα; Ακατάχνωτα τζαι αναγέλαστα!

Όπως επερπατούσαμε, με τους γρήγορους ρυθμούς τζείν'της πόλης - και δει τζείν'του δρόμου, εδώκαμεν πας σε θκυό τύπισσες που εστέκουνταν αναίσθητα πας στο πεζοδρόμιο. Η μια κολλημένη πας σε μια (αστόλιστη) αδιάφορη βιτρίνα τζαι η άλλη πιο πίσω, να μάσιεται να την φκάλει φωτογραφία.

Η Τόντα μου:

-Καλά, τωρά εν τόπος τούτες να φκάλλουν φωτογραφία; Κύριε ελέησον.

Ναι, καλά το φανταστήκατε, ήταν Κυπραίες.
Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες 5 τσιουτσίσαν | edit post
Ακολουθεί σειρά ποστ με θέμα γκάφες των Κυπραίων στο εξωτερικό. 
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή/και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική. Εντελώς λαλώ σου.

Ο Γ. που τον Αρχάγγελο επήε στην Γαλλία για ταξιδάκι αναψυχής.

Κατά την επίσκεψη του στην Disneyland έφτασε (ακατάχνωτα τζαι αναγέλαστα) στην καφετέρια.
Η οποία καφετέρια όμως ήταν πίττα.
Ούτε τραπεζούι, ούτε καρεκλούα για δείγμα.
Ο Γ. όμως ήταν πολύ κουρασμένος τζαι επονούσε τζαι το πόδιν του τα ευλοημένα.

Τότε (υποσυνείδητα) σκεφτόμενος ότι είναι σε ξένη χώρα, αναφωνεί αυτομολημένος:

-Γαμώ το sh*στο μου ρε κουμπάρε, εν έshει ένα τραπεζούι όφκερο;!

..για να ακούσει λίγο δίπλα του ένα τύπο να του λέει σε φαρσί κυπριακά:

-Έλα δαμέ φίλε μου, εν να φύουμε εμείς σε λλίο.
Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες 12 τσιουτσίσαν | edit post
...Γιουροβύζια.

(Φυσικά μηδένα προ του τέλους μακάριζε, έχουμε ακόμα ένα ημιτελικό) 

Μου άρεσε που ο πρώτος ημιτελικός ήταν τόσο απλός. Απλός, λιτός και απέριττος. Και εκτός που την Σερβία, εν είδαμε ιδιαίτερα παναΰρκα (wtf was that by the way?) 

Εντυπώσεις από τα τραγούδια;

Τα πλείστα εδυσκολευτήκαν να πείσουν τα ευαίσθητα μου αυτιά.

Με κάποια εκόντεψα να πεθάνω από ανία. Βλέπε Ρωσία, Βέλγιο (μα καλά, ούλλου του υπόλοιπου κόσμου άρεσεν τους το τραγούδι του Βελγίου;!), Λευκορωσσία (πιο κοψοβλέβ άλλη φορά).

Άλλα ήταν σχεδόν ενοχλητικά. Βλέπε Πολωνία (αν και δεν ήταν καθόλου άσχημο, ήταν a bit too surreal for my taste), Σλοβακία (€2000 το κάθε κοστούμι μίσιη μου!!), Φινλανδία, Σερβία (επαναλαμβάνω, wtf was that?! Τζαι ακόμα αρέσκει μου ο Μπρέκοβιτς).

Κάποια πέρασαν εντελώς αδιάφορα. Βλέπε Μάλτα, Λετονία.

Άνετα άκουσα τα τραγούδια της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (επαραξενεύτηκα που επέρασε η Ρωσσία με το τσιοφτοτράγουδο της και όχι η ΠΓΔΜ).

ΑΛΛΑ η έκπληξη ήταν η Ισλανδία!!! Where did that come from? Εκατενθουσιάστηκα με τη σύνθεση και τη δυναμική του τραγουδιού, τη φωνή και την άνεση της ερμηνεύτριας (plus ήβρα την πολλά όμορφη, εν ιδιαίτερα γλυκο το πρόσωπο της)! Αμφιβάλλω αν θα καταφέρει να με ενθουσιάσει τόσο πολλά άλλο τραγούδι από το 2ο ημιτελικό. Εννοείται ότι θα μπω στον κόπο να το ψηφίσω. Είναι εύκολα το τραγούδι του καλοκαιριού. Άτε enjoy, πάω να το ξανακούσω και να λικνιστώ στο ρυθμό του ..πας στην καρέκλα του γραφείου στη δουλειά.

Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες , 12 τσιουτσίσαν | edit post
Σκηνικό:

Δευτέρα του Κατακλυσμού, απογευματάκι, φάγαμε και γλύψαμε τα δάκτυλα μας σε Λιβανέζικο της παλιάς Λευκωσίας και πίναμε το φραπεδάκι μας διαβάζοντας εγχώριο τύπο σε καφέ στη Λήδρας.
Ο κόσμος ούτε λίγος ούτε πολύς, να απολαμβάνει τη βόλτα του αυτό το υπέροχο απόγευμα. Μπροστά μας να κάθεται ένας μεσήλικας άντρας που γυρεύκει κόσμο στα τηλέφωνα, αλλά κανένας δε φαίνεται να του απαντά. Επαράγγειλε το δευτερόλεπτο που έκατσε τζαι άψεν το τσιάρο του.


Σε κάποια φάση (από τις πολλές) αποφασίζω να μοιραστώ κάτι που διάβαζα με το Μωρό, όταν βλέπω να αφαιρείται απ'αυτά που έλεγα, να δίννει το βρύδιν του κόμπο, να κοιτάζει αφηρημένα-προσηλωμένα κάτι στις 40 μοίρες αριστερά που τη φάτσα μου. Διακόπτει με ευγενικά, σηκώνεται, πιάνει κάτι που τον πεζόδρομο στις 40 μοίρες αριστερά που τη φάτσα μου, ήταν ποτσίαρο, τζαι σβήνει το με σθένος μες στο τασάκι του μεσήλικα άντρα που εκάθετουν μπροστά μας.

Δεδομένου ότι είχαμε κι εμείς τασάκι, δίννω με τη σειρά μου το βρύδιν μου και ρωτώ "αγάπη..;!;!" το δευτερόλεπτο πριν ακόμα κάτσει το Μωρό στην καρέκλα του (ναι κάποτε είμαι λλίο φούρνος). Κάθεται, παίρνει δυο-τρία δευτερόλεπτα και μου λέει:

"ΕΠΕΤΑΞΕΝ ΤΟ ΠΟΤΣΙΑΡΟΝ ΤΟΥ ΧΑΜΕ"

Κοιτάζω στο τραπεζάκι του "κυρίου", το τασάκι ήταν   α κ ρ ι β ώ ς   μπροστά του.

"ΕΒΑΡΚΕΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΣΗΚΩΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΤΑΣΑΚΙ"
Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες , , 10 τσιουτσίσαν | edit post


Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες 0 τσιουτσίσαν | edit post
χωρίς 3η σκέψη:

  • Επειδή μπορεί π.χ. να αποφασίσεις να κάμεις γαλακτομπούρεκο τζαι να πρέπει να βουτυρώσεις το φύλλο με βουρτσάκι μαγειρικής, να είναι απόγευμα Τετάρτης τζαι βουρτσάκι μαγειρικής να μεν έχεις τζαι να πρέπει να έβρεις εναλλακτική λύση για το βουτύρωμα γιατί εμπήκε σου η ιδέα για το γαλακτομπούρεκο τζαι πρέπει οπωσδήποτε να το κάμεις.

  • Επειδή μπορεί π.χ. να αποφασίσεις να κάμεις κακτο-συνθέσεις τζαι να είναι απόγευμα Τετάρτης τζαι να μεν έχεις γάντια κηπουρικής, αλλά να έχεις γάντια μιας χρήσης που όμως εν κάμνουν τζαι τίποτε στην ουσία γιατί πάλε μπαίνουν σου τα αγκάθκια.
Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες 7 τσιουτσίσαν | edit post