Να λείπουν οι κλανιές. ΣΑΣ παρακαλώ.

Είδαμεν τζαι επάθαμε να πείσουμε τους κύριους κύριους βολευτές να περάσει ο νόμος κατά του καπνίσματος. Τωρά έχουμε να ακούμε τα κλαψομουνίσματα των καπνιστών που τους καταπατούμε το δικαίωμα τους  να μας βρωμίζουν ανενόχλητα και να δέχονται ωσάν μουσιαμμάδες τες ευγενικές μας παρακλήσεις να μεν μας τουμανιάζουν.

Φυσικά ακόμα και τώρα, 2 σχεδόν βδομάδες μετά την ισχύ του νόμου, οι αρχιδοφόροι καπνιστές αναρτούν προκλητικά μες στο facebook φωτογραφίες με το τσιάρο ίσια πάνω αφτούμενο.







Όπως πολλοί χρήστες του facebook θα ξέρετε, από την 1η κιόλας μέρα ισχύος του νόμου έχει δημιουργηθεί ένα (από τα πολλά) group "ενάντια στον ρατσιστικό νόμο του καπνίσματος", στο οποίο όλοι οι καπνιστές που καίγονται μαζί με το τσιγάρο τους
από την εφαρμογή του νόμου κλαψομουνιάζουν προβαίνουν σε ένα σωρό ανυπόστατα επιχειρήματα. Γιατι άλλωστε πώς να προβάλεις ένα λογικό επιχείρημα για κάτι εντελώς παράλογο όπως είναι η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής με τον τίγκα-στα-δηλητήρια τουμανοκαπνό; Εν το συζητώ καν ότι δε μπορώ να δεχτώ επιχειρήματα από καπνίστρια που είναι στο εν λόγω group τζαι η οποία εκάπνιζε τουλάχιστο 2 πακέτα την ημέρα σε όλη της την εγκυμοσύνη και δεν έκαμε καν προσπάθεια να σταματήσει ούτε και όταν είχε επιπλοκές. Παραθέτω απόσπασμα από συζήτηση μεταξύ δύο καπνιστών:

 
Κάντε ντζιλ για να διαβάσετε. Ίσως και zoom.

Πόρτος 1ος: 
Πόσο παθητικός μπορεί να γίνει κάποιος; Σίουρα εν τούτο που ήθελες να ρωτήσεις; Μήπως ήθελες να ρωτήσεις "άμπα τζαι θέλουν να το κόψουν τζαι εν τα καταφέρνουν;" Διότι εν νομίζω κάποιος που εν πραγματικά παθιασμένος με κάτι να δέχεται να το κόψει γιατί εκόψαν το σε άλλες χώρες. Βλέπε απαγόρευση κυνηγίου αμπελοπουλιών πχ..

Πόρτος 2ος: 
Πιστεύκεις ότι εν άλλη μια δικαιολογία το "σκορπάς τον καρκίνο απλόχερα"; Do some fucking research man. Open your fucking eyes, δε ότι το κάπνισμα εν κυρίως ψυχολογική εξάρτηση τζαι give us a fucking break!

Πόρτος 3ος: 
Θεωρείς αγαπητό πρόβατο ότι τζείνοι που παραπονιούνται ότι ήταν ζόλος τα μαλλιά τους μετά που μισή έξοδο ασχολούνται με μικρότητες;
Έλα να παίξουμε ένα παιχνίδι.
Πες ότι αποφασίζω να σιέσω. Τζαι κάμνοντας το, σφοντζίζουμαι πάνω σου, που πάνω ως κάτω, αλλά σκατώνω ....χμμμ... κυρίως τα μαλλιά σου. Ας πούμε τωρά ε; Λοιπόοον, πάεις εσύ αηδιασμένη σπίτι τζαι λούνεσαι. Πλυνίσκεις τζαι τα ρούχα σου τζαι θεωρητικά είσαι back to normal. Αλλά γαμώτο τζείνη η σκατίλα εν λέει να φύει που τα μαλλιά σου, παρόλο που τα έλουσες 2 τζαι 3 ζουμιά. Τούτο το συνειδητοποιείς όταν φκεις πλέον που το μπάνιο. Φτου γαμώτο, πρέπει να τα ξαναλούσεις. Σε ποιον άλλωστε αρέσκει να μυρίζουν τα μαλλιά του σκατά; Ξαναλούνεις τα την επομένη, εφόσον έχεις τραβήσει μια ολόκληρη μέρα τζούρες σκατίλας από τα μαλλιά σου (πρέπει να κάμνουμε τζαι οικονομία στο νερό, το υδατικό ισοζύγιο εν fucked up, remember?) τζαι επιτέλους τα μαλλιά σου επανήλθαααν. Αποφασίζεις να πάεις με τες φίλες σου για ένα καφέ στο αγαπημένο σας στέκι. Τζιαμέ που κάθεστε τζαι ήρτε μόλις ο αρωματικός σας καφές, (-ώωωχχου μουσκομυρίζει ο καφές μου! - Ευτυχώς γιατί πιερώνουμεν τον ολόγρουσο! -Κόρη ίντα άρωμα έβαλες; Εν τέλειο! -Εν το νέο Αρμάρι κόρηη) τσουπ ένας άλλος καθυστερημένος αποφασίζει να σιέσει τζαι σφοντζίζεται πάνω σας πάλε. Fix them and they've leaned.   

Οπότε αγαπητό πρόβατο που έσυρες τον πόρτον νούμερο 3, ίσως να συμφωνήσεις μαζί μου ότι αξία ζωής είναι ΚΑΙ ο καθαρός αέρας.

Πόρτος 4: 
Καλύπτεται που την πιο πάνω παράγραφο και την απλή προσθήκη ότι αν είχες ανεπτυγμένη την ενσυναίσθηση σου πέραν του βρεφικού επιπέδου εν θα έγραφες κάτι τέθκοιο.

Οπότε να παρακαλέσω τους θεριακλήδες της Κύπρου που μας έχουν αρτζιοπρήξει τον τελευταίο καιρό τζαι που λάσσουν χωρίς να φιλτράρουν τες μαλακίες που φκαίνουν που το στόμα τους, να λείπουν οι κλανίες. 

Στο τέλος της ημέρας, μόνο καλό θα σας κάνει.
Τακτοποιήθηκε πρόχειρα στις κατηγορίες , , , edit post
16 Responses
  1. Ουφ! Says:

    ok, μόνο το πρώτο comment διάβασα, είναι ξεκαρδιστικό το ότι κάποιος αναφέρει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους αγώνες που πρέπει να δώσουν...

    ...το ότι βγαίνω και δεν πρέπει να λούσω τα μαλλιά μου μες τη μαύρη νύχτα ή να κοιμηθώ με το άρωμα σιχαμένοτσιγαράκι με κάνει τόσο χαρούμενη που ούτε να θυμώσω μπορώ :-)

    το παιδί σας είναι διασταύρωση αρκούδας με σκαντζόχοιρο;


    είναι κουκλί!!!!


  2. Joy Tears Says:

    Έτσι για να λέμε τα πράματα με το όνομα τους...νόμος και τήρηση του μισσιήμου! Στην Λέμεσο είπε μου μια φίλη μου εφκίκαν σε γνωστότατο μπουζουκοστέκι (είμαι ανάμεσα σε δυο επιλογές γι΄αυτό εν μπορώ να name and shame)και εφέραν τους (χωρίς να το ζητήσουν) κάτι μικρά ποτηράκια με νερό κρυφά κρυφά. Όταν είπαν τι εν τούτο, εν το επαραγγείλαμε, το γκαρσόνι με συνομωτικό ύφος εξήγησε ότι τους τα εφέραν αντί τασακίων για να καπνίσουν το τσιγάρο τους αν θέλουν με δική τους ευθύνη!
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΟΝ!! (btw θέλω κι εγώ να γίνω μέλος του ΣΙΚ!!)


  3. Άχαχαχαχαχαχ!!! Μα εν σοβαροί οι άθρωποι; Ανθρώπινα δικαιώματα; Δικαιολογίες; Αξίες της ζωής; Αγώνες;;; WtF ρε;

    Το "κλανιά" που εχρησιμοιποίησες εν πολλά μαλακό!

    Το "pathitikos" μάλλον το εννοούσε ως pathetic παρά ως passive smoker, αν και δεν βάζω το χέρι μου στη φωθκιά για τα γκρήκλιsh...

    Είμαι καπνιστής κι εγώ και φκαίνω μες τα σhιόνια τζιαι την κρυάδα για να καπνίσω, ακόμα και σπίτι μου επειδή σέβουμαι τον συγκάτοικο και δεν θέλω να βρωμεί το σπίτι. Και επιτέλους διαπιστώνω ότι πλέον στην Κύπρο μπορείς να φκείς τζιαι να μεν κρούζουν τα μμάθκια σου που τον καπνό τζιαι να μεν βρωμείς άμα φύεις. Εν τέλειο. Άμα θέλεις πολλά να καπνίσεις πάεις έξω 5 λεπτά και τσούπ είσαι πίσω πάλαι. Big deal. Έτσι κι αλλιώς ο καιρός εν τέλειος στην Κύπρο...

    Παρεμπιπτόντως, ο πόρτος 3ος είχε πολλά θεϊκά μαργαριτάρια μέσα. Τη μάρκα armari λαλώ το τζι εγώ. Τζιαι το σάσ'τα τζι εγύρασιν αγγλιστί έν παίζεται. Χαχαχαχα! :D

    Εύγε!


  4. Ανώνυμος Says:

    Επιτέλους έσιει τζαι ένα μπλόκκερ με νουν.
    εν μια φοβερή απάντηση για τους εξυπνάκηδες κύπριους καπνιστές που ότι πελλάρα σιέσει ο 'νους' τους εννα μας την πουν τζαι να φκουν τζαι που πάνω!
    Σε συγχαίρω για το θάρρος σου!


  5. Ανώνυμος Says:

    Toutos pou eipe gia to research jiai gia ton karkino nartei na m to pei mesta moutra m!!!! O pappous m en o prwtos mestin oikogeneia tou pou pasxei pou karkino tou pneumona alla kai o monadikos o opoios ekapnize systimatika gia xronia. E nomizw 1+1 akoma kamnei 2!!(opws mas eipen jiai o giatros tou ogkologikou)Egw enna proetrepa ton kosmo na to psa3ei llio to thema gia oson asteio jiai na akouetai en etei 2010 yparxei polli agnoia peri tou thematos.


  6. Alice World Says:

    Συμφωνώ με την καπνοαπαγόρευση αλλά από την άλλη το έβρισκα απάνθρωπο ειδικά στην αγγλία που ο κόσμος έπρεπε να βγαίνει έξω μεστο ψωφόκρυο για να καπνίζει. Που την άλλη αυτή όντως έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια με τα "ανθρώπινα διακιώματα τους". Να τους υπενθυμίσω ότι εκεί που ξεκινά το δικαίωμα κάποιου άλλου σταματά το δικό τους.

    Παρόλαυτά είμαι υπέρ να δημιουργηθούν προθάλαμοι, ή μικρές αυλές λίγο πιο καλά καλυμμένοι για να μην χρειάζεται να στέκονται όντως παντελώς έξω στο κρύο οι καπνιστές.


  7. Bananistanos Says:

    Εγώ νομίζω τα συγκεκριμένα σχόλια είναι απόδειξη ότι το τσιγάρο προκαλεί ζημιά και στον εγκέφαλο


  8. Sike Says:

    LENI FOR PRESIDENT! LENI FOR PRESIDENT! WOOHOOOO!!!

    Alice, τους "προθάλαμους" στην ευρώπη είδες τους ίνταλος ένη; Εν νομίζω να ικανοποιηθούν οι κοπραίοι καπνιστές αν τους πουν να μπαίνουν μες σ'ενα γυαλοκλούβι ίσια μ'έναν απόπατον για να καπνίσουν.

    ΛΕΝΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ


  9. Sike Says:

    εξήχασα να εκφράσω το στυλλομμάθκιασμά μου για τη συνομιλία στο φέησπουκ... εκάλυψεν με ο μπανάνας


  10. Leni Says:

    Ουφ, η χρήση τούτων των λέξεων για τούτο το θέμα εν αποτέλεσμα επιεικώς φτανομάρας.
    Πού'σαι να δεις το παιδί μας να σου σούζει το κωλί τζαι να σου κάμνει παιχνιδάκια :)

    Κουνούπι, δεν το κατάλαβα ως passive smoker, ως παθητικός με την έννοια της λέξης το κατάλαβα. Όσο για την κλανιά, εξαρτάται που την κλανιά mate :]

    Ανώνυμε/-η των 6:34, νομίζω εν πολλοί που συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις. It's just that μετά που εθκιάβασα τούτα τα σχόλια απήυδησα.

    Ανώνυμε/-η των 8:45, εν ξέρεις ότι ο Κυπραίος ξέρει τα ούλλα; Γι'αυτό και η κυβέρνηση δεν έκρινε σκόπιμο να κάμει οποιαδήποτε αντικαπνιστική εκστρατεία εξ όσων θυμούμαι. Επειδή ξέρει ότι ο Κυπραίος θκιαβάζει μόνος του ούλλες τες έρευνες τζαι έχει κριτική σκέψη για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα τους τζαι να τα εσωτερικεύσει τζιόλας.
    Ελπίζω ο παππούς σου να γίνει καλύτερα..


  11. Leni Says:

    Αλίκη, στην Αγγλία απαγορεύεται να καπνίζεις ΚΟΝΤΑ στα δημόσια κτήρια. Ήμουν μια φορά στη στάση των λεωφορείων και εκάπνιζε ένας κύριος έξω, κοντά στην πόρτα. Μόλις εμύρισε μέσα καπνός, ήρτε η σεκιούριτι τζαι είπεν του να πάει στη γωνιά του κτηρίου. Χεχ.. Επίσης τζιαμέ κάμνουν beer gardens για να κάθουνται οι καπνιστές έξω. Μόλις μπει μες στο πετσί του Κυπραίου εν να του περάσει.

    Μπανανιστάνε, έχεις απόλυτο δίκαιο.

    Sike, σάμπου θέλεις να ξεφορτωθείς το προεδριλίκκι; :] Χεχεχε το "κοπραίοι καπνιστές" ήταν σκόπιμο;


  12. Εύγε συνάελφε!

    Έχω κόψει το τσιγάρο τους τελευταίους 4 μήνες. Εκάπνιζα περισσότερο από 10 χρόνια πριν το κόψω, τζαι ουδέποτε εθεώρησα το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να πουφουρίζω, ήταν θέμα καθαρά μιας προσωπικής επιλογής (όπως επιλογή μου ήταν και να το κόψω).

    Θεωρώ το πραγματικά γελοίο να προσπαθεί να αποδείξει οποιοσδήποτε ότι το να μην τον αφήνεις να καπνίσει σε χώρο που θα αναπνέουν μη καπνιστές είναι ρατσιστικό. Επειδή τόσα χρόνια δεν αναλάμβανε η πολιτεία της ευθύνες της, φταιν ούλλοι οι άλλοι; Δηλαδή όταν κάποιες εταιρίες επρωτο-απαγόρευσαν το κάπνισμα στους χώρους εργασίας, γιατί οι υπάλληλοι εν εφκήκαν να διαμαρτυρηθούν; Έτω φκαίνουν έξω και καπνίζουν!

    Πολλά πράματα που εν μας αρέσκουν θα θεμελιώνονται με νόμους, άλλο όμως να μεν μας αρέσκουν επειδή επηρεάζουν μιαν επιλογή μας τζαι άλλο να μιλούμεν για καταπάτηση δικαιώματος του καπνίζειν, όταν υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να αναπνεύσει κάποιος που δεν επιθυμεί, τον καπνό μας.

    Άκουσα και ένα "πόρτο" τις προάλλες τζαι ήρτεν μου να τσιριλλώ. "Δαμέ εκπέμπουν ρύπους τα εργοστάσια, οι καπνιστές ενόχλησαν". Ουάο.

    Για να μεν τους βάλουμε όλους στο ίδιο καζάνι, ξέρω πολλούς καπνιστές που νιώθουν θιγμένοι που κάτι τέθκιου είδους επιχειρηματολογία, όπως αυτές που επεσήμανες Λένι μου, οι οποίοι δεν ανάφκουν τσιγάρο σε κλειστούς χώρους μετά την 1η του μήνα, τζαι ακόμα τζαι σε σπίθκια γνωστών τους φκένουν έξω να καπνίσουν.

    Πραγματικά καταλαβαίνω τη σπαρκομάρα του τσιγάρου, το ότι άμαν πίνεις ποτό θέλεις να καπνίσεις, άλλωστε εν πρόσφατα που το έκοψα. Αλλά να μεν ρίφκουμεν την αξιοπρέπεια τζαι τη λογική μας, για ένα τσιγάρο.

    Και στους καπνιστές που ίσως διαβάζουν αυτό το σχόλιο, η απαγόρευση σε κλειστούς χώρους, του καπνίσματος, είναι και αυτό μια αλλαγή που με την πάροδο των ημερών, θα γίνει συνήθειο, όπως το τσιγάρο. Η σημαντική διαφορά βέβαια είναι ότι μειώνει την πιθανότητα να πάθουν όλοι οι άλλοι γύρω σας καρκίνο.


  13. thalassamov Says:

    Εγώ που είμαι μη καπνίστρια και εναντίον αυτού του νόμου; :Ρ

    Εννοείται ότι χαίρομαι που επιτέλους δεν βρωμάνε ρούχα και μαλλιά μετά τις εξόδους. Ενθουσιάστηκα που είδα για πρώτη φορά το εσωτερικό/χρώμα τοίχων σε αγαπημένα μου στέκια!
    Αλλά!!!!
    Ζω στο εξωτερικό, όπου ο νόμος είχε περάσει πριν 3-4 χρόνια νομίζω και πλέον έχει τροποποιηθεί: επανήλθε δλδ ο χώρος καπνιστών ΑΛΛΑ με Διαχωριστικό Τοίχο. Αφού είδαμε να συμβαίνει σε άλλες χώρες η τροποποίηση γιατί δεν την εφαρμόσαμε κατ' ευθείαν κι επιμείναμε σε αυτόν τον απαγορευτικό νόμο; Θα μου πείτε στην Κύπρο μπορεί και να μην υπήρχε σεβασμός και να κάπνιζαν ακόμα και στον χώρο των μη καπνιστών. Οι καπνιστές φίλοι μου πάντως δεν συμπεριφέρονταν ποτέ τόσο γαϊδουρινά.
    Ένα μεγάλο υπέρ για την διατήρηση αυτού του νόμου είναι ο μικρός κυπριακός χειμώνας και η ύπαρξη πολλών εξωτερικών χώρων σε καφέ κλπ.

    Τις τελευταίες νύχτες που ήμουν Κύπρο πραγματικά δεν πέρασα καλά. Κάθε 3 λεπτά έπρεπε να σηκωθούμε για να περάσουν έξω οι άγνωστοι καπνιστές των γύρω τραπεζιών.
    Πρόσεξα σε άλλα τραπέζια, άτομα να κάθονται εντελώς μόνα τους, διότι οι υπόλοιποι της παρέας ήταν έξω για τσιγάρο.

    Δεν λυπάμαι βέβαια τους ιδιοκτήτες κλαμπ, που κλαίγονται για τα μειωμένα έσοδα τους. Όμως λυπήθηκα τους (σε κεντρική Ευρώπη) ιδιοκτήτες μικρών μπυραριών/ταβερνών που βγήκαν στην ανεργία λόγω αυτού του απαγορευτικού νόμου. Και φυσικά για αυτούς ήρθε πολύ αργά η τροποποίηση.

    Επιπλέον... Δεν ξέρουμε τί άλλο θα απαγορεύσουν σύντομα. Τελείωσαν με το τσιγάρο, έπιασαν το αλάτι. Μετά το αλάτι;


  14. Joy Tears Says:

    Μα μάνι μάνι εβάλετε με στο ΣΙΚ;; :) Είσαστε πολλά γλίοροι!
    Προτείνω να αναλάβουμε ο καθένας ένα τομέα, εγώ θέλω να είμαι επικεφαλής να καθαρίζω τον κόσμο από τους ψεύτες και υποκριτές. Είμαι εξειδικευμένη, έχω και μάστερ. :Ρ
    Πρέπει να κάμουμε και καμιά συνεδρία! :)) χεχεχε επήρα τον ρόλο μου πολλά σοβαρά...


  15. postbabylon Says:

    esheis apolyto dikaion na nevriazeis!
    Tzi'egw eimai (dystyxhs:-)) kapnistria alla ofeilw na omologhsw oti en kallytera me thn apagoreush. Tziyi egw apolamvanw to amman fkainw eksw tziai en vrwmw (toson). Amman thelw na piw to kafe mou me tsigaron, paw se topous pou to epitrepoun. Sthn Kryoxwra vlepeis ginetai.

    Ase pou eproseksa oti to hang over en polla sheirottero aman ta hpies se "ttekke".

    Na men polloparaponiountai oi kapnistes tzi en gia to kalon tous.

    Psifizw na apagoreutei o kapnos genika tziai pantou. Tziai h kalliergeia tziai h pwlhsh. Na ysixasoumen tzi emeis oi junkies.

    (Se parakalw kyrie Philip Morris men steileis to marlboro man na me paiksei pou eipa etsi praman)


  16. Ανώνυμος Says:

    Μάνα μου, μάνα μου χωρκατιλλίκια!!